Nyheter

Hon får internationellt pris för kvinnligt ledarskap

Sweco är idag ett av Sveriges mest jämställda börsbolag med hälften kvinnor i ledning och styrelse.

Sweco Sveriges vd Åsa Bergman tilldelas det internationella priset Leading Women Awards av hållbarhetsorganisationen World Business Council for Sustainable Development, WBCSD. Utmärkelsen uppmärksammar kvinnliga ledare som visar vägen mot en jämställd och hållbar framtid.

– Jag är stolt och glad över att bli tilldelad Leading Women Awards. Priset visar att kvinnor i näringslivet kan visa vägen mot en mer hållbar framtid. Jämställdhet leder till en dynamisk och kreativ arbetsplats vilket gör att vi attraherar fler personer till oss, och att de som redan jobbar hos oss trivs. Människor som trivs på jobbet gör ett bättre jobb och det är en stark framgångsfaktor, säger Åsa Bergman, vd Sweco Sverige.

WBCSD är en av världens mest inflytelserika hållbarhetsorganisationer och består av företag som verkar för att skapa en hållbar framtid för näringslivet, samhället och miljön. Leading Women Awards delas ut till tio kvinnliga ledare som arbetar för en mer hållbar framtid. Sweco är idag ett av Sveriges mest jämställda börsbolag med hälften kvinnor i ledning och styrelse och har bland annat tilldelats guldstjärna i AllBright-rapporten, som årligen kartlägger jämställdheten i svenska börsbolag.

– Swecos uppdrag är att planera och utforma framtidens samhällen och städer. För att kunna göra det måste vi återspegla dem som ska bo i dessa samhällen och då är hälften kvinnor. Vår framgång när det gäller jämställdhet är resultatet av att vi medvetet satsat på att rekrytera de bästa medarbetarna. Vi har konsekvent satt kompetens och prestation i fokus, säger Åsa Bergman.

Vinnarna kommer att uppmärksammas på en ceremoni den 28 mars i Montreux, Schweiz.


Jenny Marcuson Fors