Nyheter

Hon lämnar Boverket <br></br> för nytt jobb

Lise Langseth var aktuell som ny generaldirektör på Boverket. Men hon fick inte jobbet och lämnar nu Boverket. <br></br> — Det ska bli kul att återvända till näringslivet och till Stockholm, säger Lise Langseth.

Lise Langseth har lång erfarenhet av näringslivet innan hon började på organisationen Svensk teknik och design, STD, och sedan blev chef för husbyggnadsdivision på Boverket i Karlskrona.

Nu blir hon utvecklingschef på byggmaterialtillverkaren Maxit. Företaget ägs av franska byggbjässen Saint-Gobains och tillverkar mineralbaserade produkter.

— Jag kommer att jobba nära marknaden och utveckla produkter som kunderna har behov av. I byggsektorn är vi för passiva, vi måste bli duktigare på att få fram nya produkter. Kunderna vet kanske inte alltid vad de kan få.

När Boverket sökte ny generaldirektör efter Ines Uusmann sökte Lise Langseth jobbet. Hon var en av tre kandidater som återstod — och det var hennes namn det talades om. Men uppdraget gick till janna Valik.

Hur har det påverkat ditt beslut att lämna Boverket?
— Det finns en mening med allt kan man väl säga. De har valt en väldigt duktig person som börjat bra men jag kände att då var det nog meningen att jag skulle tillbaka till Stockholm.

Hade det varit svårt att jobba kvar som divisionschef under Janna Valik?
— Nej, det hade vi nog fått att fungera. Men det finns även andra skäl till mitt beslut. Som ensamstående förälder kan man bara göra skatteavdrag i två år för dubbelt boende och då blir det inte ekonomiskt lönsamt att pendla till Karlskrona.

Boverket söker en ny chef för husbyggnadsdivisionen. Kajsa Palo är tillförordnad på posten.

Lise Langseth

Ålder:47.

Bakgrund:Civilingenjör som började karriären som arbetsledare på NCC, var kursledare på cement- och betonginstitutet, marknadschef på Modern betong, rekryterare på Mercuri urval, branschchef på Svensk Teknik och Design och chef för husbyggnadsdivisionen på Boverket.

Aktuell:Ny utvecklingschef på byggmaterialföretaget Maxit.