Karriär

Hon ska leda RO-Gruppens nya bostadssatsning

Annika Grönberg, RO-Gruppen
RO-Gruppen rekryterar Annika Grönberg till bostadssatsningen i Stockholm. Foto: Joakim Kröger

RO-Gruppen utvecklar sin verksamhet i Stockholm och har rekryterat Annika Grönberg att leda en ny bostadssatsning. Hon kommer närmast från rollen som avdelningschef på NCC Building Bostad Stockholm.

RO-Gruppen har haft en kraftig expansion i Stockholm de senaste åren med nya projekt samtidigt som teamet vuxit. Bolaget väljer nu att utöka sitt erbjudande och ta steget in i bostadssegmentet. För att leda den nya satsningen har man rekryterat Annika Grönberg.

Annika har gedigen erfarenhet från byggbranschen, både från kommersiella fastigheter och bostäder. Hon kommer senast från rollen som avdelningschef på NCC Building Bostad Stockholm. I den rollen ansvarade hon för entreprenadavdelningen med en omsättning på cirka 1,4 miljarder och 240 medarbetare.

– Jag ser verkligen fram emot att få bidra med mina erfarenheter i ett så spännande och expansivt bolag som RO-Gruppen. Jag lockas mycket av deras nytänkande, starka kultur och sätt att utveckla medarbetare, som är viktiga hörnstenar i mitt ledarskap, säger Annika Grönberg.

– Vi är väldigt glada att Annika ansluter sig till oss på RO-Gruppen. Hon är otroligt kompetent och kommer bli en viktig förstärkning i vår fortsatta tillväxtresa. Vi är redo att utveckla vår verksamhet. Med Annikas driv, stora engagemang och gedigna erfarenhet får vi ett bra avstamp på resan framåt. Annika är också en mycket uppskattad ledare och delar de starka värderingar vi har på RO-Gruppen, säger Olle Forsberg, affärsområdeschef på RO-Gruppen.

Annika Grönberg tillträder sin nya tjänst på RO-Gruppen den 1 september.