Karriär

Hon ska leda Skanskas bostadsutveckling i Stockholm

Jenny Bergendorff har utsetts till chef för Skanskas bostadsutveckling i Stockholm
Jenny Bergendorff har utsetts till chef för Skanskas bostadsutveckling i Stockholm. Foto: Skanska

Jenny Bergendorff har utsetts till ny chef för Skanskas bostadsutveckling i Stockholm. Hon arbetar i dag som chefsjurist och är medlem av Skanska Sveriges ledningsteam. Jenny tillträder sin nya roll den 1 oktober i år.

– Jag är väldigt stolt över att ha fått förtroendet att kliva in och leda denna viktiga verksamhet i Skanska. Det är en spännande men också utmanande marknad vi ser framför oss i närtid. Jag tror på möjligheter i det och ser fram emot att, tillsammans med ett erfaret och proffsigt team, skapa kreativa och sunda affärer och samtidigt leverera fina klimatsmarta bostäder i attraktiva lägen, säger Jenny Bergendorff.  

Jenny har arbetat i Skanska sedan 2010 som bolagsjurist och var därefter under en period vd för Kista Park AB, ett joint-venture med Areim. I maj 2018 övertog hon rollen som chefsjurist i Skanska Sveriges ledningsteam med ansvar för juridik och etik.

– Jenny Bergendorff har varit viktig i vårt arbete med att skapa en hållbar funktion för etik och juridik. Att hon nu väljer att gå över till en chefsroll i linjeorganisationen är ett spännande steg som visar på möjligheten till mobilitet i vår organisation, säger Gunnar Hagman, vd, Skanska Sverige AB.