Nyheter

Hon tilldelas Guldhuset 2021

Guldhusvinnaren Pernilla Thessén tillsammans med Carina Bohm, vd CMB och Kicki Björklund som är ordförande i Guldhusets jury.

Pernilla Thessén på Tyréns tilldelas Guldhuset för sitt tillitsfulla, lösningsfokuserade och prestigelösa ledarskap. Priset delas ut varje år av CMB, Centrum för Management i Byggsektorn.

”Mottagaren av Guldhuset 2021 har visat att nyfikenhet, framåtanda och en tydlig strategi, i kombination med lyhördhet och fokus på individer, skapar värden som överskrider ambitiöst satta mål” står skrivet i pressmeddelandet.

CMB delar varje år ut utmärkelsen Guldhuset till en ung ledare inom offentlig eller privat sektor som utmärkt sig som en god och framgångsrik ledare inom samhällsbyggnad. I år var det Pernilla Thessén, Head of Business Area X på Tyréns, som tilldelades utmärkelsen i samband med CMB:s årsstämma.

– Vi har fått in fantastiskt många starka kandidater från hela samhällsbyggnadssektorn, så juryn hade ett tufft arbete att välja ut en person. Men nu säger vi stort grattis till Pernilla, och önskar henne lycka till i sin framtida ledarkarriär, säger Kicki Björklund, Guldhusjuryns ordförande.

Tillsammans med CMB:s vd Carina Bohm överräckte hon diplom och blommor till vinnaren.

– Jag är väldigt glad och smickrad över att jag får vara här och ta emot den här utmärkelsen idag, säger Pernilla Thessén.

Pernilla har skapat Tyréns digitala affärsenhet från grunden, är chef över den nystartade produktorganisationen och sitter även med i företagets koncernledning.

– Pernilla är en mycket uppskattad ledare, och att få in en sådan ung talang i vår ledningsgrupp tror jag kommer betyda jättemycket för både Tyréns och hela samhällsbyggnadsbranschens utveckling framåt, säger Ylva Berg, kollega med Pernilla och den som nominerade henne till utmärkelsen.

Juryns motivering
För sitt tillitsfulla, lösningsfokuserade och prestigelösa ledarskap, som lotsat både medarbetare och ledning rätt bland digitaliseringens grynnor och skär i en tid av ständig förändring. Mottagaren av Guldhuset 2021 har visat att nyfikenhet, framåtanda och en tydlig strategi, i kombination med lyhördhet och fokus på individer, skapar värden som överskrider ambitiöst satta mål.