Nyheter

Hoppar av mässa på grund av corona-epidemin

Vasakronan hoppar i år av fastighetsmässan Mipim i Cannes som en följd av coronavirusepidemin. Det rapporterar Fastighetsvärlden.
– I vårt fall kom vi fram till beslutet att vi avstår från att åka i år, säger Vasakronans vd Johanna Skogestig till tidningen.


Flera aktörer inom fastighetsbranschen väljer att hoppa av Mipim-mässan i franska Cannes på grund av den rådande virusepidemin, som drabbat allt fler länder efter utbrottet i Kina.

Under fredagsförmiddagen beslutade sig byggjätten Skanska för att inte närvara vid mässan, enligt Fastighetsvärlden. ”Våra medarbetares hälsa prioriteras högst. Givet detta har Skanska Sverige tagit beslut om att inte delta på Mipim i år mot bakgrund av situationen vad gäller Corona viruset”, skriver Skanska till Fastighetsvärlden.

JM säger till tidningen att de ”i nuläget avvaktar utvecklingen”. Fastighetskonsultbolagen CBRE och JLL, och en del andra företag, har också beslutat sig för att ställa in, enligt samma källa.

Tidningen Fastighetsvärlden meddelar också att de tagit beslut om att ställa in Nordic Party i samband med Mipim i Cannes. Evenemanget var tänkt att genomföras under onsdagskvällen den 11 mars.

Arrangören Reed MIDEM skriver i ett pressmeddelande på fredagen att mässan kommer att genomföras som planerat, då mer än 90 procent av utställarna meddelat att kommer att delta i mässan. ”Därför bekräftar vi att MIPIM kommer att köras enligt schemat den 10-13 mars. Vårt beslut är baserat på aktuella fakta och vägledning från lokala, nationella och internationella myndigheter inklusive Världshälsoorganisationen”. 
Arrangören betonar också att det inte finns något reseförbud över Frankrike, och att Frankrike och Cannes inte identifieras som oroande områden. Mipim kommer också att ha medicinskt team på plats i Cannes och kommer att samarbeta med staden och hälsomyndigheterna.  

Samma arrangör ställde tidigare i år in den årliga mobilmässan MWC i Barcelona.    

Nyhetsbyrån Direkt/Byggvärlden