Nyheter

”HSB ger positiva vibrationer”

HSB ProjektPartner har fått en ny vd. Matias Lindberg, 45, är mannen som ska höja bolagets bostadsbyggande de kommande åren.

— I kontakterna med HSB ProjektPartner har jag fått idel positiva vibrationer, säger han.

Närmast kommer Matias Lindberg från vd-posten på Akademiska Hus Norr, men har också en bakgrund som vd för bland annat Telgebostäder.

— HSB: s uppdrag är rikstäckande. Det lockar mig. Sedan nappade jag för att HSB ProjektPartner är inne i en bra fas. Bostadsbyggandet kommer att öka framöver, säger han.

I sin nya roll ska Matias Lindberg höja HSB: s bostadsproduktion de kommande åren. Målet för HSB ProjektPartner, ett affärsbolag för HSB: s bostadsproduktion, är att under 2012 påbörja bygget av cirka 1 100 lägenheter.

Hur ska det gå till?

— Det kan jag nog inte svara på idag. Jag ska titta närmare på det framöver.

Egentligen börjar inte Matias Lindberg på HSB ProjektPartner förrän om ett halvår, eftersom han har en uppsägningstid på Akademiska Hus att ta hänsyn till.

— Men jag ska såklart läsa på om verksamheten. Sedan ska jag resa runt till alla regioner också.

Vad kan du bidra med?

— Jag har en bra bredd. Jag har jobbat där det varit för mycket och för lite efterfrågan. Jag har fått riva och bygga. Och med Akademiska Hus har jag fått en erfarenhet av att jobba med tekniskt avancerade projekt.

I våras förklarade förra förbundsordföranden och styrelseordföranden i HSB ProjektPartner, Kent-Olof Stigh, att förbundsstyrelsen under en tid, i ett antal frågor haft svårt att ”komma i mål”. Han valde därför att avgå.

Är bostadsbyggandet en del av det som styrelsen haft svårt att ”komma i mål” med?

— Det uttalandet får stå för honom. Jag har inte pratat med honom om det så det vet jag inget om.