Nyheter

Hus med löparbana och utegym

NCC bygger kvarteret Kapellgärdet Arena i Uppsala NCC har fått i uppdrag av Bonava att bygga Kapellgärdet Arena som består av 152 bostadsrätter i centrala Uppsala.
Ordervärdet uppgår till cirka 250 MSEK.

– Uppdraget är en totalentreprenad där vi genomfört projekteringen i samverkan. Det vill säga en samarbetsform där vi i program- och systemhandling arbetar i en nära och öppen dialog med vår uppdragsgivare och där processen tryggar en hållbar leverans hela vägen till slutkund, säger Henrik Landelius, Sverigechef, NCC Building, i ett pressmeddelande. 

Projektet kommer att utföras i två etapper och omfattar 152 lägenheter i en kvartersstruktur. Lägenheterna kommer att ha 1-5 rum och finnas i storlekar om 38-114 kvadratmeter, alla med balkong eller uteplats.

På innergården byggs utegym, löparbanor och cykelverkstad. På översta våningen byggs en takterrass och under huset byggs ett garage med plats för cirka 90 bilar.

Planerad byggstart är augusti månad och de nya bostäderna beräknas vara klara för inflyttning i slutet av 2019.
Ordervärdet uppgår till totalt cirka 250 MSEK och affären orderregistreras med 160 MSEK tredje kvartalet 2017 när bygglov erhållits och 90 MSEK i andra kvartalet 2018 i affärsområdet Building.