Nyheter

Huspriserna stiger i USA

Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg med 0,3 procent i december, jämfört med månaden före, vilket var sjunde månaden i rad med stigande priser.

Under tremånadersperioden till och med december steg huspriserna med 3,2 procent i annualiserad takt. Det kan jämföras med en uppgång med 2,1 procent under tremånadersperioden till och med november.

Största prisfallen i december, jämfört med december 2008, rapporteras från Las Vegas med -24,5 procent, Phoenix, -14,2 procent och Tampa, -13,2 procent.

Bäst utveckling rapporteras från Dallas +1,4 procent, och San Francisco, +1,0 procent.

I New York sjönk priserna 7,1 procent i december jämfört med samma månad 2008. I Los Angeles sjönk priserna 3,5 procent och i Chicago var prisfallet 8,5 procent.

S&P/Case Schillers index bygger på upprepade försäljningar och anses därmed ge en mer rättvisande bild av prisutvecklingen än vad som anges i samband försäljningsstatistiken för befintliga bostäder. Det begränsade urvalet kan dock innebära att indexet överdriver såväl prisuppgångar som prisfall jämfört med bredare mått på utvecklingen för amerikanska huspriser.

Affärsvärlden