Huspriserna stiger i USA

Huspriserna stiger i USA
Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg med 0,3 procent i december, jämfört med månaden före, vilket var sjunde månaden i rad med stigande priser.

Under tremånadersperioden till och med december steg huspriserna med 3,2 procent i annualiserad takt. Det kan jämföras med en uppgång med 2,1 procent under tremånadersperioden till och med november.

Största prisfallen i december, jämfört med december 2008, rapporteras från Las Vegas med -24,5 procent, Phoenix, -14,2 procent och Tampa, -13,2 procent.

Bäst utveckling rapporteras från Dallas +1,4 procent, och San Francisco, +1,0 procent.

I New York sjönk priserna 7,1 procent i december jämfört med samma månad 2008. I Los Angeles sjönk priserna 3,5 procent och i Chicago var prisfallet 8,5 procent.

S&P/Case Schillers index bygger på upprepade försäljningar och anses därmed ge en mer rättvisande bild av prisutvecklingen än vad som anges i samband försäljningsstatistiken för befintliga bostäder. Det begränsade urvalet kan dock innebära att indexet överdriver såväl prisuppgångar som prisfall jämfört med bredare mått på utvecklingen för amerikanska huspriser.

Affärsvärlden

Relaterade artiklar

Tuffast för bygg- och fastighetsbranschen
”En splittrad bild i utmanande tider”
”Vårt resultat i kvartalet är tydligt påverkat av marknadsläget”
Sämre resultat för Veidekke