Bolag

Huvudägaren lägger bud på Götenehus

Götenehus Planhusfabrik
Götenehus Planhusfabrik. Foto: Götenehus

Götenehus huvudägare EHF lämnade på torsdagen ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Götenehus Group om att köpa samtliga utestående aktier.

EHF erbjuder 3,25 kronor kontant för varje aktie i Götenehus oavsett aktieslag, enligt ett pressmeddelande. Götenehus B-aktier handlas på Nasdaq First North Growth Market.

Enligt pressmeddelandet värderas erbjudandet till totalt cirka 398 miljoner kronor. Acceptfristen för erbjudandet förväntas inledas omkring den 17 november 2023 och avslutas omkring den 15 december 2023. Götenehus styrelse har med anledning av budet bildat en oberoende budkommitté bestående av styrelseledamöterna Anna Hernefrid, Marcus Westdahl och Fabian Dahl. Budkommittén ska uttala sig om erbjudandet senast två veckor före utgången av acceptfristen.

Varslat flera gånger

Styrelseledamöterna Erik Hemberg och Johan Carlberg har intressekonflikt och får inte delta i handläggningen och styrelseledamöterna Johan Skarp och Magnus Andersson har valt att avstå.

Götenehus har under året varslat vid flera tillfällen. Bland annat varslades 65 anställda om uppsägning i mars och ytterligare 25 i september.

I koncernen Götenehus Group, med huvudkontor i Götene, ingår varumärkena Forshem Fastigheter, Trähusstaden och Götenehus.

Företagskoncernen EHF, med säte i Uddevalla, bygger, utvecklar och förvaltar fastighetsbestånd i Sverige. Förutom i Götenehus Group äger koncernen aktier i Citypark och Real Fastigheter, enligt deras hemsida.