Nyheter

HZ Bygg förvärvar PR Bygg

HZ Bygg blir större i Uppsala. Foto: Getty Images

I början av hösten blev det klart att HZ Bygg i Uppsala förvärvar PR Bygg. Därmed blir bolaget en ännu större och starkare aktör i Uppsala och resten av Mälardalen.


– Vi är väldigt glada att ha fått förtroende att föra dialog och sedan förvärva PR Bygg där vi under början av hösten tillträtt som ägare. Nu skapar vi en ännu större organisation vilket innebär en ökad trygghet för våra kunder, säger Johan Zillén, vd för HZ Bygg och fortsätter: 

– Det finns många likheter mellan PR Bygg och HZ Bygg. Vi har båda funnits länge i branschen i Uppsala, 30 respektive 40 år, och har ett brett och stort kunnande.Sammanslagningen passar bra in i företagets strategi och ökar möjligheten för HZ att ta sig an ännu större projekt. Antalet projektledare och platschefer utökas också.
 – De tidigare ägarna till PR Bygg har gjort ett fantastiskt jobb och det känns extra bra att personalen har stannat kvar. Nu är vi knappt 50 sammansvetsade medarbetare som fortsätter att göra vårt yttersta för att skapa de bästa lösningarna för våra kunder, säger Johan Zillén.
 HZ Bygg erbjuder alla typer av tjänster inom rot-sektorn och riktar sig främst mot offentlig sektor och privata fastighetsbolag. Framför allt arbetar företaget med nyproduktion av kommersiella fastigheter, renoveringar samt anpassningar genom om- eller tillbyggnader av fastigheter.