Nyheter

Inför rökfritt i all nyproduktion av bostäder

Hos Wallenstam måste alla hyresgäster fimpa efter nyår. Foto: Getty Images

  

Från och med den 1 januari 2019 inför Wallenstam rökfritt boende i all nyproduktion av bostäder för att kunna erbjuda hyresgäster en hälsosam, trivsam och rökfri boendemiljö.

– Bostaden är en plats där vi tillbringar mycket tid och därför är det extra viktigt med en bra miljö. Många hyresgäster vänder sig till oss för att de besväras av rök i sina hem, det gör att vi vill agera utifrån det och erbjuda en rökfri boendemiljö när vi utvecklar nya hem, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Beslutet innebär att rökförbud råder i alla Wallenstams nyproducerade hyresrättsfastigheter, där kontrakt skrivs från den 1 januari 2019. Tillträdande hyresgäster skriver på ett tillägg till kontraktet som innebär att de åtar sig att medverka till ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage.

Rökfria platser blir allt vanligare i hela samhället. Genom detta beslut kan Wallenstam erbjuda sina hyresgäster som flyttat in i nyproducerade hem möjligheten till en rökfri hemmiljö.