Nyheter

”Ingenjörer är rätt tråkiga”

De är sportjournalister, bloggare och författare. Men vad vet de svenska kändisarna om ingenjörsyrket?<br/> — De bygger grejer, till exempel ångmaskiner, säger Alex Schulman.

Det är den tekniska högskolan KTH som har kollat vad svenska kändisar vet om ingenjörer. Och om man ska döma av svaren så kanske vissa skulle ha läst på mer innan de svarade.

— Ingenjörer bygger grejer, till exempel ångmaskiner. Jag tror det började så. Men jag är inte helt 100 på vad en ingenjör gör, men de är rätt tråkiga, säger Alex Schulman.

Bloggaren Kissie, som har Sveriges mest besökta proffsblogg, har ett annat svar på vad en ingenjör håller på med.

— Det är en slags chef eller programledare som ska kunna ta hand om tekniska problem. De ska kunna vara självständiga och kunna leda de som är med i programmet som i till exempel ett bygge, säger hon.

Robert Laul som är reporter på Sportbladet är inte själv ingenjör. Men han vet vad han skulle göra om han valt en annan yrkesbana.

— Jag skulle vilja uppfinna en slags digital vattenkran som kan fylla en kaffetillbringaren med vatten. Du skulle kunna trycka på två koppar på den digitala kranen och så får du exakt det, säger han.

Jonas Blomquist/MiniMedia