Nyheter

Intygsgivare granskas efter Stadt-härva

De två intygsgivare som gav sitt godkännande till ombyggnadsprojektet av Stadshotellet i Norrtälje granskas nu av Boverket, rapporterar Norrtelje Tidning.

De två intygsgivarna granskade den ekonomiska planen för bostadsrättsföreningen Riddaren 1 som bildades när Sweden Properties Group skulle bygga om Stadshotellet till bostadsrätter.

Men totalt sett har intygsgivarna anmälts av fyra bostadsrättsföreningar i landet, skriver Norrtelje Tidning. Samtliga fall handlar om byggprojekt signerade männen bakom koncernen Sweden Properties.

– Intygsgivarna har anmälts för att inte ha fullgjort sina åtaganden, att uppgifterna som de intygat inte varit vederhäftiga eller hållbara, säger Paul Silfverberg, jurist på Boverket, till Norrtelje Tidning.

Enligt bostadsrättslagen ska en ursprunglig styrelse, som oftast består av personer knutna till byggbolaget, i en ny bostadsrättsförening upprätta en ekonomisk plan för föreningen. Planen fastslår projektets hållbarhet och ska därför granskas av Boverkets auktoriserade intygsgivare.

Den ene av intygsgivarna säger till Norrtelje Tidning att han misstänker att han blev förd bakom ljuset när han intygade planen för bostadsrättsföreningen i Norrtälje.