Nyheter

Investerar 480 miljoner i rekordstort kontorsprojekt

PL Generation Park Visualization Complex Night. Bild: Skanska

Skanska investerar cirka 480 miljoner kronor i den andra fasen av Generation Park, ett kontorsprojekt i Warszawa, Polen. 

Det blir är Skanskas största kontorsutvecklingsprojekt i Central- och Östeuropa.

Generation Park är Skanskas största kontorsutvecklingsprojekt i Central- och Östeuropa, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Investeringen är på EUR 50M, cirka 480 miljoner kronor, och komplexet kommer att bestå av tre kontorshus med en total uthyrningsbar yta på cirka 84 000 kvadratmeter. 

Den andra byggnaden, med en total uthyrningsbar yta på cirka 18 300 kvadratmeter, kommer att bestå av 16 våningar ovan mark samt två våningar parkeringsgarage. Investeringen innefattar också fyra våningar parkeringsgarage under mark för den planerade tredje byggnaden.
Den tredje och högsta byggnaden, ett 34-våningstorn, kommer att nå 140 meter (180 meter inklusive spiran). 

Projektet förväntas få LEED Platinum-certifiering. Kontorshusen kommer oberoende av varandra att certifieras som ”Byggnad utan hinder” för dess tillgängliga design, inkluderande för personer med funktionshinder.

Konstruktionen av andra fasen påbörjades i december 2017 och kontorshuset ska vara färdigställd under det tredje kvartalet 2019.