Nyheter

Irländska byggföretag expanderar i Sverige

På bild syns – Bakre raden: Karin Angus – Global Lead Datacentres på Enterprise Ireland, Tommy Drumm – Managing Director på Collen, Austin Gormley – Irlands Sverigeambassadör, John Grogan – Director på Kirby Group Engineering, Eva Älander – Ordförande Gävle kommunfullmäktige. Främre raden: Neil Collen – Styrelseordförande på Collen, Thomas O’Connor – Europachef på Collen, Mark Flanagan – Managing Director på Kirby Group, Pearse Dolan – Operations Ma

De irländska ingenjörs- och byggföretagen Kirby Group Engineering och Collen etablerar kontor i Sverige till följd av en växande marknad i Sverige och Norden. De första kontoren öppnar i Gävle.

Kirby Group Engineering har öppnat kontor i Gävle. Efter att ha verkat i Sverige i fem år är öppningen en tydlig signal om Kirbys fortsatta närvaro och tillväxt i Norden, skriver de i ett pressmeddelande. 

Kirbys spetskompetens och erfarenhet inom konstruktion av datacenter har hjälpt företaget att säkra ett antal prestigefyllda kontrakt med ledande globala teknologiföretag. Majoriteten av Kirbys pågående projekt finns i Gävleregionen.

– Att nå denna milstolpe i vår företagshistoria hade inte varit möjligt utan engagemanget, hängivenheten och det hårda arbetet från vår personal. Sverige har snabbt visat sig vara en utmärkt marknad för oss och vi ser fram emot vidare tillväxt och att skapa förbindelser där under många år framöver, säger Mark Flanagan, Group Managing Director på Kirby Group Engineering, i ett pressmeddelande.

Även det irländska bolaget Collen tillkännager också öppnandet av nya kontor i Gävle. Företaget har etablerat sig som ett ledande entreprenadbolag i den snabbt växande datacentersektorn i Europa. Collen har arbetat i Sverige sedan 2017, bland annat med utveckling av datahallar för Microsofts och Amazon, och hade en omsättning i Sverige på över 320 miljoner euro 2020.

– Vi är glada över att kunna öppna vårt nya europeiska kontor i Gävle. Detta är en naturlig utveckling med tanke på den betydande verksamheten i området och visar företagets långsiktiga engagemang för vår europeiska strategi. Genom att etablera en fast bas stöttar vi tillväxten av vårt europeiska företag under många år framöver, säger Tom O’Connor, Europachef på Collen.

I en kommentar till tillkännagivandet säger Karin Angus, Global Lead inom Datacenters på Enterprise Irland:

– Irländska byggföretag är kända för att för att leverera stora och komplexa projekt internationellt och har blivit en central del av leverantörskedjan i den svenska och nordiska datacenterindustrin.

Enligt Enterprise Irland finns det idag cirka 40 irländska företag som arbetar med datacenterprojekt i Sverige och över 1200 människor arbetar idag tillsammans med företagen i Sverige.