Nyheter

Isa, 74, med rätt att sticka

Lilla Veinge i Halland fylldes en dag med stickningar. På trafik- och lyktstolpar. Ända tills Trafikverket reagerade. Garngraffitin skulle ned.<br> – Jag ville inget illa utan bara göra folk glada, säger nu upphovskvinnan Isa Petersen, 74.

Vem har sagt att det bara är ungdomar som ägnar sig åt gatukonst? Efter att ha sett ett program på tv för några år sedan om gatukonst och garngraffiti, blev pensionären Isa Petersen inspirerad. – Det var fint och jag tänkte att jag också kunde göra det. Det är ju långa vintrar här och det finns inte så mycket att göra om man är pensionär, säger hon. Trafikverket reagerade dock. I en artikel i lokalpressen kunde Isa Petersen nyligen läsa om att verket planerade att ta ned stickningarna, eftersom de kunde vara en trafikfara. – Då sade jag till lokaltidningen att det var jag som gjort det och att jag skulle ta ned stickningarna själv. Det var ju ingen ond tanke bakom det hela, säger hon. Isa Petersen berättar att hon satt upp stickningarna på dagarna genom att sy fast dem, och att folk ofta stannat och tyckt att det varit fint. – Ja, de som har pratat med mig har tyckt att stickningarna var varma och kärleksfulla, säger hon. Har Trafikverket hört av sig?</b> – Nej, men det var en person därifrån som ringde privat och sade att det var fina saker jag gjort, och att jag egentligen inte borde ta ned dem. Så vem vet, jag kanske stickar mer till vintern, ha ha. Även om Isa Petersen inte längre stickar till Veinges trafikstolpar fortsätter hon på den inslagna gatukonstbanan i sin egen trädgård. – Här kan ingen säga åt mig vad jag ska göra. Och jag har också ringt Södra Hallands Kraft, som har stolpar här i närheten, för att fråga om jag får sätta stickningar där, och det får jag. De tyckte att det skulle bli fint.