Nyheter

Jennie Sahlsten tillträder som vd för Järfällahus

Jennie Sahlsten ny vd för Järfällahus.


 Jennie Sahlsten, tidigare vd och koncernchef för Erlandsson Bygg, blir ny vd för det kommunägda fastighetsbolaget Järfällahus.

Jennie Sahlsten har gedigen erfarenhet av arbete i både i allmännyttigt bostadsföretag, privat fastighetsbolag och från kommunal verksamhet. Hon har tidigare erfarenhet från ledande positioner inom Enköpings Hyresbostäder och NCC Construction Sverige. Hon har också arbetat under ett flertal år i Uppsala kommun, bl a med bostadsstrategiska frågor. 

Senast kommer hon från en tjänst som vd och koncernchef för Erlandsson Bygg, en tjänst som hon tillträdde hösten 2018. Hon har också varit vd för Erlandsson Bygg i Dalarna.

– Styrelsen är mycket glad att vi kunnat rekrytera Jennie Sahlsten till ny vd för Järfällahus. Hon kommer att tillträda sitt uppdrag i början av juni. Jenny har lång erfarenhet från fastighetsbranschen i olika roller och är en mycket uppskattad ledare. Jag är övertygad om att Jennie Sahlsten kommer kunna ta Järfällahus till nya nivåer genom att vidareutveckla Järfällahus affär och organisation, säger Björn Lindforss (M), styrelseordförande i Järfällahus, i ett pressmeddelande.

Samtidigt förstärker Järfällahus sin organisation och utser nuvarande tillförordnad vd, Zara Lahouar, till vice vd för Järfällahus. Rekryteringarna ingår i företagets strategi att bli ännu starkare inom sin affärsverksamhet. Zara fortsätter att vara tillförordnad vd, fram tills Jennie Sahlsten tillträder sin vd-tjänst den 1 juni.