Nyheter

Jenny Jonsson blir vd för ByggVesta

Jenny Jonsson, VD på ByggVesta

Jenny Jonsson har utsetts till ny vd för ByggVesta. Samtidigt med Jennys tillträde förstärks övriga ledningen med två nyckelpersoner.

Jenny  Jonsson är född och uppvuxen i USA och utsågs förra året till Årets Unga Fastighetskvinna i Fastighetsbranschen av tidningen Fastighetssverige. De senaste åren har Jenny bott och arbetat i Sverige i ByggVestas moderbolag och som ytterst drivande i Yalla Rinkeby som erbjuder kvinnor en väg till integration och arbete genom matlagning och entreprenörskap. 

ByggVesta har som ett av de få bolag länge enbart specialiserat sig på innovativ utveckling av hyresbostäder och hållbar stadsutveckling med människan i centrum. ByggVesta är en långsiktig ägare som genom sina amerikanska ägare vill tillföra nya tankar till hyres- och studentbostäder i Sverige. ByggVesta arbetar med hela processen från tidiga skeden, utveckling till produktion och förvaltning och har idag och studentbostäder i bra kommunikationslägen i flera av Sveriges största och snabbväxande regioner. Idag står digital tjänsteutveckling också högt på agendan.

– Det är med stor energi och passion som jag ser fram emot att leda ByggVesta genom nästa steg i utvecklingen. Det kommer att hända mycket i bolaget. ByggVesta ska bli mer synliga och bättre på att kommunicera allt bra vi gör. Under flera år har vi i partnerskap med AFA skapat det framgångsrika konceptet Grön Bostad. Sedan förra året har ByggVesta ett JV tillsammans med Bonnier Fastigheteroch står inför ännu en spännande resa. Dessutom kommer vi att utveckla egna bostäder och bli ännu aktivare på marknaden, säger VD Jenny Jonsson, i ett pressmeddelande.

Ledningsarbetet förstärks ytterligare genom att Christer Hero utsetts till ny CFO i ByggVesta gruppen. Christer har tidigare varit verksam som interims CFO i flera uppdrag och har dessförinnan en gedigen fastighetskompetens från bl a Huge Fastigheter, Jernhusen och Scania Industrial Maintanance.

Agneta Jacobsson utsågs vid senaste bolagstämman till styrelseordförande i bolaget. Agneta har lång och gedigen erfarenhet från den svenska fastighetsmarknaden och har varit VD och ansvarig för den nordiska verksamheten på Cushman & Wakefield. Idag är hon verksam som founding partner i Outpoint AB. Agneta var också en av grundarna till Swedish Green Building Conucil, SGBC.