Nyheter

JM rekryterar veteran

Byggföretaget JM har anställt Helena Söderberg, med flera års erfarenhet från Skanska, som ny personaldirektör.

Helena Söderberg jobbar i dagsläget som nordisk HR-direktör på Alstom Transport och kommer att tillträda sin nya tjänst den 6 december.

Men den nya personalchefen har också lång erfarenhet från Skanska, där hon har jobbat i 16 år, bland annat som personalchef.

— Jag tror att jag kommer att ha nytta av att jag har en förståelse för byggprocessen och för de kritiska kompetenser som behövs, säger Helena Söderberg.

Alstrom Transport säljer produkter till tågindustrin.

Varför vill du gå över till JM?

— Jag tycker att byggbranschen är en väldigt spännande bransch som jag känner mycket för. Jag tror att jag kan bidra väldigt mycket i utvecklingsprocesser eftersom jag har kompetens när det gäller hur byggprojekt fungerar och förstår kulturen, samtidigt som jag har varit på ett annat företag i en annan bransch, säger Helena Söderberg.

Vilken blir den viktigaste frågan att jobba med på JM?

— Det är väldigt svårt att säga innan jag har börjat på jobbet. Men jag tror alltid att det är viktigt med kompetensförsörjning, att alltid se till att man rekryterar på ett bra och långsiktigt sätt, säger Helena Söderberg.

Hur ska du jobba för att JM ska vara en attraktiv arbetsgivare?

— Jag tror att det är viktigt att kommunicera tydligt och bra vad företaget står för, att det man ser på utsidan också är det man känner när man blir anställd, säger Helena Söderberg.

Varför lämnade du Skanska?

— Jag började där direkt efter examen och det var ett otroligt spännande företag. Men sedan fick jag möjlighet att se något annat också och valde att gå till Alstom, säger Helena Söderberg.

JM:s nuvarande personaldirektör Helene Hasselskog slutar på JM i november för att bli HR-direktör på Proffice. Helena Söderberg kommer att ta hennes plats i JM:s koncernledning.

Helena Söderberg

Ålder: 43 år.

Bor: I radhus på Lidingö.

Familj: Make och tre barn; tolv, tio och fyra år gamla.

Utbildning: Linjen för personal- och arbetslivsfrågor vid Uppsala universitet.

Fritidsintressen: — Jag gillar att vara med familjen och jag tycker väldigt mycket om att vara ute i naturen.

Dold talang: — Jag är duktig på att baka.