Nyheter

JM varslar 400 personer

I dag, fredag, varslade JM nära 400 personer om uppsägning. Dessutom omfattas cirka 80 personer inom JM:s utlandsverksamhet av en planerad personalneddragning. Totalt berörs nära 600 personer av neddragningar från juni till i dag.

I ett pressmeddelande skriver JM att det är för att möta den vikande efterfrågan på nyproducerade bostäder som byggföretaget varslar flera hundra personer i dag.

Dessförinnan har 120 personer varslats inom JM i Sverige från juni fram till i dag. Totalt berörs nära 600 personer av JM:s neddragningar.

I delårsrapporten för januari till september har byggföretaget rapporterat om en försvagad efterfrågan för nyproducerade bostäder i Norden.

— JM arbetar utifrån strategin att inte produktionsstarta nya projekt om det inte finns en tydlig efterfrågan. När den vikande efterfrågan nu är ett faktum måste också bemanningen anpassas. Naturligtvis är det mycket beklagligt att vi nu tvingas varsla kompetenta medarbetare om uppsägning och att det rådande marknadsläget drabbar enskilda individer, säger Johan Skoglund, vd och koncernchef för JM, i pressmeddelandet.

De planerade personalneddragningarna väntas innebära att 260 personer förlorar jobben på JM Bostad, samt 250 personer på JM Bostad Riks och 80 personer på JM Utland.