Nyheter

Johan Herner chef på Technopolis

Johan Herner

Johan Herner är utsedd till ny chef för Technopolis i Göteborg. Det finska fastighetsbolaget introducerar nu sitt affärserbjudande i Sverige i samband med lanseringen av Technopolis Gårda i Göteborg på närmare 35 000 kvadratmeter.

Johan Herner är en långvägare inom fastighetsbranschen och kommer närmast från Stena Fastigheter där han var ansvarig för kommersiella fastigheter.

Technopolis grundades 1982 i Finland. Grundidén att hjälpa företagets kunder att koncentrera sig på den egna kärnverksamheten. Med tiden har allt fler supportfunktioner och kringtjänster knutits till erbjudandet.  

Technopolis har idag 20 campus i Norden, Ryssland och Baltikum där sammanlagt 1 700 företag och 49 000 medarbetare arbetar. Sökandet efter flera fastighetsobjekt i Sverige fortsätter och då främst i Stockholm och Malmö-Lundregionerna. Technopolis Gårda är den första etableringen i Sverige.  

Det är ingen tillfällighet att Technopolis valde Göteborg som första etableringsort i Sverige.
– Drivet och framtidstron är stark i Göteborg. Det är nästan overkligt hur mycket det planeras för i Göteborg de närmaste åren och det omfattar både bostäder, kommersiella fastigheter och infrastruktur. Avkastningskraven är inte lika höga i Göteborg som i Stockholm och vi bedömer också att risknivån är lägre i rikets andra stad, säger Johan Herner i ett pressmeddelande.