Nyheter

Johan Karlström ny vd för Skanska

Under torsdagsmorgonen stod det klart att Johan Karlström, i dag chef för USA-marknaden, blir ny vd och koncernchef för Skanska. Han tillträder 3 april i samband med bolagsstämman.

Skanskas avgående vd och koncernchef Stuart Graham har meddelat att han lämnar sin post under 2008. Han har varit anställd i Skanska sedan 1990 och blev företagets högste chef i september 2002.

Som väntat blev det Johan Karlström som tar över ansvarsposten. Johan Karlström är 51 år och anställdes först i Skanska 1983. Han har arbetat i en rad olika positioner från produktionschef, kalkylchef, projektingenjör, projektchef till regionchef för Region Norr inom Skanska Sverige. Han har en civilingenjörsexamen.

— Min nya roll blir en spännande utmaning och jag ser fram emot att arbeta för att leverera enligt de mål vi satt upp för de kommande åren i Skanska, säger Johan Karlström.
— Vi har ett bra utgångsläge tack vare våra starka värderingar, den klara strategin som vi håller fast vid och mycket målmedvetna medarbetare runt om i världen. Jag förväntar mig också stora möjligheter för Skanska genom det ökande intresset för miljömässigt hållbara lösningar.

Under dagen redovisar Skanska sitt bokslut för 2007, som visar en stigande omsättning och ökande vinst. Företaget har enligt ett pressmeddelande uppnått sina viktigaste mål som sattes för perioden 2007 till 2007, en marginal i byggverksamheten på minst 3,3 procent.

Läs Affärsvärldens porträtt av Johan Karlström på affärsvärlden.se