Nyheter

Johan Lindholm blir ny LO-ordförande

Johan Lindholm blir ny ordförande för LO och efterträds av Lars Hildingsson som blir Byggnads nya ordförande. Foto: Byggnads
Johan Lindholm blir ny ordförande för LO och efterträds av Lars Hildingsson som blir Byggnads nya ordförande. Foto: Byggnads

Johan Lindholm har valts till ny ordförande i LO. Byggnads vice ordförande Lars Hildingsson efterträder Lindholm som ny ordförande i Byggnads.

En enig LO-kongress valde på lördagen Johan Lindholm till ny ordförande för landsorganisationen. Därmed lämnar den tidigare snickaren Johan Lindholm rollen som ordförande för Byggnads efter tolv år. Vice ordförande Lars Hildingsson efterträder Lindholm.

– Mitt stora grattis till Johan Lindholm! Han är en tydlig debattör inom LO och kommer kunna bli en viktig röst i samhällsdebatten, säger Byggnads nye förbundsordförande Lars Hildingsson.

Lars Hildingsson kommer ifrån Nättraby utanför Karlskrona, är träarbetare i grunden och har suttit i Byggnads förbundsledning sedan 2012. Innan dess var han ordförande för Byggnads region Småland-Blekinge.

– Det känns bra att fortsätta arbeta för våra medlemmars bästa och driva de frågor som är viktiga för dem; bättre villkor och löner, säkrare arbetsplatser och självklart stoppa arbetslivskriminaliteten, säger Lars Hildingsson, ny förbundsordförande för Byggnads.

Lars Hildingsson leder förbundet fram till dess att en ny ordförande valts. Processen för det arbetet inleds nu av Byggnads ledning och förbundsstyrelse.