Nyheter

Kaplan invigde Kombohus

Bostadsminister Mehmet Kaplan och blivande hyresgästerna Johanna och Hannes Mykkänen inviger huset Vapelhöjden i Sundsvall. Foto: Petra Berggren.

150 personer samlades i Sundsvall för att närvara när bostadsminister Mehmet Kaplan invigde Mitthems nya hus, Sveriges första SABOs Kombohus Plus.

– SABOs Kombohus är energieffektiva, billiga och skapar rörlighet på bostadsmarknaden, sade bostadsminister Mehmet Kaplan innan ballonger och guldregn flög genom luften.

I torsdags var det invigning och om en vecka flyttar de första hyresgästerna, däribland familjen Mykkänen som deltog vid invigningen, in i Mitthems nya fastighet Vapelhöjden på Skönsmon i Sundsvall, som byggts av NCC. Husen har 37 lägenheter fördelade på tio trerumslägenheter, 20 tvårummare och sju enrumslägenheter.

Enligt Marie Selin, vd för Mitthem, kunde Mitthem spara tid och pengar på en smidig process. Byggkostnaderna för Vapelhöjden har hållits nere tack vare bransch- och intresseorganisationen SABOs prispressande ramupphandling SABOs Kombohus Plus som gör det möjligt att bygga punkthus till 25 procent lägre pris.

– Roligt att besöka Mitthems hus med en vidunderlig utsikt över Sundsvall och NCC har levererat ett bra hus till pressat pris. Nu kavlar vi på SABO upp ärmarna och fortsätter arbetet med att underlätta för allmännyttan att bygga bostäder, säger Kurt Eliasson, vd på SABO, i ett pressmeddelande.