Nyheter

KlaraBo etablerar sig i Växjö

Klarabo har fått markanvisning för 120 lägenheter i Växjö. Illustration: C.F. Møller Architects

KlaraBo erhåller markanvisning i Växjö för cirka 120 hållbara lägenheter. Tilldelningen innebär att fastighetsbolaget etablerar sig på en ny ort där det framtida beståndet kommer att förvaltas inom Region Öst.

KlaraBos bidrag har vunnit en markanvisningstävling utlyst av Växjö kommun för fastigheten Snickarglädjen 1 på Vikaholm. Bidraget grundar sig på cirka 10 500 kvm BTA, eller motsvarande cirka 120 hyreslägenheter. Förslaget togs fram i samarbete med arkitektkontoret C.F. Møller Architects.

Avsikten är att utveckla hyresrätter i flerbostadshus och möjliga bostadsrätter i radhus uppförda huvudsakligen i trä. Exteriörerna i förslaget kommer att präglas av trä och glas med växthusbalkonger och en växtvägg på innergården. Därutöver planeras en rad innovativa och hållbara lösningar i syfte att kunna miljöcertifiera fastigheterna

Etableringar i Växjö och Skellefteå

Erhållandet innebär att KlaraBo etablerar sig på en ny ort där det framtida beståndet kommer att förvaltas inom Region Öst. Antalet lägenheter i KlaraBos projektportfölj uppgår till drygt 1 700 lägenheter, motsvarande drygt 130 000 kvm BTA efter att bolaget erhållit Skellefteå och nu Växjö.

– Vi ser fram emot att inleda projekteringen av dessa hållbara bostäder som vi tror passar in väl i eftertraktade Vikaholm. Vi fortsätter vår tillväxtresa och genom detta etablerar vi oss för andra gången i år på en ny ort samtidigt som vi får möjlighet att samarbeta med en kommun som har högt ställda ambitioner att växa hållbart, säger Andreas Morfiadakis, vd för KlaraBo.

Andreas Morfiadakis, vd KlaraBo.

Vikaholm ligger i södra delen av Växjö stad och erbjuder närhet till bland annat Linnéuniversitetets campus, förskolor och skolor samt handel. Vikaholm kännetecknas som ett hållbart bostadsområde och kommer innehålla cirka 1 000 bostäder när området är färdigställt.