Klart för kungligt hotell

Klart för kungligt hotell
50 meter högt, 600 rum, och kanske kungliga fasader. Sigtuna kommun har godkänt detaljplanen för vad som kan bli Stockholmsregionens största hotell.

Byggvärlden skrev i oktober förra året om hotellkedjan First Hotels planer på att bygga ett nytt hotell i Arlanda stad. Nu har Sigtuna kommun godkänt detaljplanerna.

— First Hotels nya stora hotell är inte bara viktigt för Sigtuna kommun, utan för hela Arlandaregionen. Trots att det redan finns 22 hotell i kommunen är behovet av ytterligare hotellrum stort, säger kommunalrådet Anders Johansson (s) i en kommentar.

Enligt Sigtuna kommun blir hotellet störst i Stockholmsregionen. Intentionen är att skapa en intresseväckande och funktionell arkitektur.

En iögonfallande detalj är de tre likformiga fasaderna med en fasad- och fönsterindelning som på avstånd kan uppfattas som ett bildobjekt. Till Byggvärldens artikel i oktober meddelade Host Hoteleiendom AS, som ska bygga hotellet åt First Hotel, att det fanns planer på att låta bilder på kungabarnen pryda de tre fasaderna.

— Hur det blir med den saken är ännu oklart. Det är ingenting vi reglerar i en detaljplan. Det blir först aktuellt när bygglovsansökan kommer in, säger Kenneth Nilsson, exploateringschef på stadsbyggnadskontoret i Sigtuna.

Vad händer härnäst?
— Nu kan First Hotel lämna in en bygglovsansökan. Det brukar gå snabbt att behandla.

Relaterade artiklar

Peab anlitas när akutsjukhuset byggs om
Nya upphandlingar – miljardbygge i topp
Tar Sturekvarteret från ritbord till realitet
Bygger Vänersborgs nya tingsrätt