Byggprojekt

Klartecken för Umeås nya kvarter

Kvarteret Vale i Umeå
Kvarteret Vale i Umeå. Selbergs Entreprenad får i uppdrag av Diös att bygga. Bild: Diös

Fastighetsägaren Diös har fått bygglov för kvarter Vale i centrala Umeå. Här ska det byggas fyra miljöcertifierade byggnader med plats för kontor, service och bostäder.
Byggnationen inleds i januari och det blir Selbergs Entreprenad som får i uppdrag att bygga.

– Med ett bygglov som vunnit laga kraft och signat entreprenadavtal är vi mer än redo att ta nästa steg i utvecklingen av kvarteret Vale. Selbergs Entreprenad är en stark lokal aktör som liksom vi brinner för att utveckla Umeå på ett långsiktigt hållbart sätt. Fler moderna kontor, flexibla lokaler för urban service och välplanerade bostäder är förutsättningar för att staden ska kunna växa, vilket vi tillgodoser genom utvecklingen av kvarteret Vale. Härnäst ser vi fram emot att öppna upp intresseanmälan för våra Svanenmärkta bostadsrätter, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå. 

– Kvarteret Vale är ett spännande projekt som vi är glada och stolta över att vara en del av. Vi har en god relation med Diös och våra gemensamma erfarenheter från tidigare projekt bäddar för en framgångsrik genomförandefas och ett strålande slutresultat. Nu har vi siktet inställt mot byggstart i januari, säger Ulrik Wållberg, vd, Selbergs Entreprenad.

Sedan tidigare är kommunicerat att Diös tecknat ett grönt hyresavtal med Försäkringskassan avseende 3 300 kvadratmeter modern kontorsyta i kvarteret. Med högt ställda energi- och hållbarhetsmål har Diös för avsikt att miljöcertifiera nyproduktionen enligt Svanen.

Kvarteret i sin helhet beräknas stå färdigt under 2026.