Nyheter

Kompetensgalans vinnare klara

VVS Företagens Kompetensgala 2013 har utsett Luleå gymnasium till Årets skola, Catrin Åkerberg på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna till Årets studievägledare och Bent Nielsen till Årets yrkeslärare VVS.

Prisutdelningen gick av stapeln i Stockholm i tisdags. Då korades vinnarna i respektive kategori och tog emot pris av Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

– Det är glädjande att så många uppmärksammat vår satsning och velat tävla. Med dessa priser vill vi lyfta fram skolans, yrkeslärarnas och studievägledarnas viktiga roll för våra ungdomars karriärval i livet. Juryns arbete har varit omfattande. Resultatet är tre vinnare, och jag vill gratulera alla tre som gjort ett fantastiskt arbete på sina respektive skolor, säger Manne Didehvar, chef kompetensförsörjning på VVS Företagen samt initiativtagare till Komptensgalan, i ett pressmeddelande.

Det är branschorganisationen VVS Företagen som står bakom Kompetensgalan och som också nominerar och utser pristagarna. 

– En förutsättning för att våra ungdomar ska lyckas med sitt val av utbildning och framtida yrken är ett närmare samarbete mellan skola och näringsliv. Kompetensgalans syfte är att få fler ungdomar att välja yrkesprogrammen, säger Manne Didehvar.