Nyheter

Konverterar kontor till bostäder

Kontorshuset ska byggas om till bostäder. Bild: BSK Arkitekter

Skanska investerar tillsammans med sin joint venture-partner Carlyle totalt cirka 1,2 miljarder kronor i flerbostadshuset The View i Nacka Strand, Stockholm.

Det här är ett av Stockholms största konverteringsprojekt, där ett kontorshus byggs om till ett 12 våningar högt flerbostadshus med 268 bostadsrättslägenheter.

The View är ett kontorshus, beläget intill vattnet vid Nacka Strand, som konverteras till bostadshus. Skanskas uppdrag omfattar ombyggnation av och påbyggnad på det befintliga huset. Totalyta (BTA) inklusive garage är drygt 44 500 kvadratmeter, vilket gör detta till ett av de största konverteringsprojekten i Stockholm.

Flerbostadshuset blir 12 våningar högt med 268 bostadsrättslägenheter, garageplatser samt lokaler för uthyrning. 236 av lägenheterna har havsutsikt med balkong eller terrass, 30 lägenheter får takterrasser och projektet innefattar tio Townhouses i etage med egen ingång och uteplats.

The View byggs med fokus på hållbarhet genom att bevara husets befintliga kvaliteter som bland annat stomme, trapphus och fasader.

Skanskas andel av investeringen på 50 procent motsvarande cirka 600 miljoner kronor. Det kommer bokföras av Skanska Bostadsutveckling i det fjärde kvartalet 2016. Byggkontraktet är värt 580 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i samma kvartal.

Byggnadsarbetet inleds omgående och avsikten är att The View ska stå färdigt för inflyttning etappvis från sommaren 2018 till hösten 2019.