Nyheter

Kritik trots bostadslöfte

Stockholms fastighetsägare lovar 100 nya bostäder åt hemlösa. Men Rolf Nilsson, ordförande för Stockholms hemlösa, är inte nöjd.

Det startas få byggprojekt. Det förbättrar knappast situationen för dem som inte har någon bostad. Rolf Nilsson, ordförande i föreningen Hemlösa i Stockholm, intervjuades i senaste Byggvärlden.

-Hemlöshet är ett bostadsproblem, inte ett socialt problem, var Rolf Nilssons budskap.

Så i helgen kom ett löfte från Stockholms fastighetsägare. Christer Jansson, för fastighetsägarna i Stockholm, lovade att fastighetsägarna ska bidra med 100 nya lägenheter.

-Visst låter det underbart när Christer Jansson, som representant för fastighetsägarna går ut och lovar 100 talet bostäder åt våra hemlösa inom 18 månader. Men vart i allt detta eviga förhalande tog de 100 lägenheter vårt socialborgarråd i Stockholm Ulf Kristersson (m) lovade skulle ordnas fram under 2008 vägen? Skriver nu Rolf Nilsson.

Han fortsätter, apropå de 15 lägenheter som fastighetsägarna redan lämnat:

-Och de 15 mycket luddiga till antal bostäder som Christer Jansson redan sägs ha lämnats av privata ägare, har enligt de uppgifter jag fått lämnats till Stadsmissionen. Och i det projektet finns ingenting som säger att bostaden ska övergå till eget kontrakt. Hyresgästen ska istället under obestämd tid använda bostaden som ett träningsboende, vilket per definition inte gör någon mindre hemlös.