Nyheter

Kronofogden säljer miljardportfölj

Kronofogden säljer en fastighetsportfölj värderad till 1,7 miljarder kronor. <br> – Jag har aldrig varit med om de här värdena, säger Peter Stigefelt, jurist på Kronofogden med mångårig erfarenhet av exekutiv försäljning.

I dag inleds Kronofogdens offentliga visningar av tio fastighetsbjekt.

Fastigheterna som ska säljas är bland annat ett forskningscenter i Huddinge som är värderat till 623 miljoner kronor samt Danviks center som har ett marknadsvärde om 240 miljoner kronor.

Alla tio fastigheter säljs separat och visningen sker under tisdag och onsdag och är öppna för allmänheten.

Att försäljningen går genom Kronofogden beror på att den tidigare ägaren, det danskägde Landic Property VII AB, står under likvidation. Bolaget hade försäljningen av fastigheterna klara och budgivningen som ordandes av Catella var i sitt slutskede.

Men det danskägda bolaget hamnade under likvidator advokat Roland Sundqvists från G Grönberg Advokatbyrå, kontroll. Därmed sker försäljningen genom en exekutiv auktion i Kronofogdens regi.

– Det finns säkerligen aktörer som fortfarande är intresserade att bjuda på fastigheten och de kommer att infinna sig på auktionen, säger Peter Stigefelt, på Kronofogden.

Auktionen äger rum den 25 oktober klockan med start klockan 9.00 i Kronofogdens lokaler på Birger jarlsgatan i Stockholm.

Fastighetsförsäljning av Kronofogden

Kronofogden har inte hanterat sådana här försäljningar sedan fastighetskrisen på 90-talet.