Nyheter

Kungsleden förstärker i Mälardalen

Mats Eriksson. Foto: Kungsleden

Kungsleden AB förstärker organisationen för Region Mälardalen genom att rekrytera Mats Eriksson till rollen som regionchef.

Mats kommer närmast från rollen som affärsansvarig för Retail på Newsec Asset Management.
Han är ingenjör och har tidigare arbetat som projektledare och fastighetschef vid flera olika bygg- och fastighetsbolag, bland andra Siab, NK Cityfastigheter/Hufvudstaden och ICA Fastigheter.

I sina tidigare roller har Mats arbetat med utveckling av både handelsfastigheter och handelsområden vilket är en viktig erfarenhet i förvaltningen av Region Mälardalens fastighetsbestånd. Mats kommer ingå i Kungsledens affärsledning.

Kungsleden har sitt fastighetsbestånd uppdelat i fyra geografiska regioner, varav Region Mälardalen är den näst största med kontor i Västerås och Eskilstuna.
Region Mälardalen förvaltar 69 kommersiella fastigheter till ett totalt värde av cirka 5 mdr kronor, vilket motsvarar 25 procent av Kungsledens totala fastighetsbestånd.

-Kungsledens fastighetsbestånd i Region Mälardalen är strategiskt viktigt där vi ser en god tillväxt- och utvecklingspotential. Mats Eriksson är med sin gedigna erfarenhet rätt person att leda Region Mälardalen och stärka Kungsledens position i Västerås och Eskilstuna där vi har stora fastighetsbestånd, säger Eskil Lindnér, fastighetschef på Kungsleden, i ett pressmeddelande.