Nyheter

Kvalitetspris till Peab

Peab har förärats AB Kristianstadsbyggens Miljö- och kvalitetspris för sitt arbete med stambyten och badrumsrenovering på Lyckans Höjd.

Priset delas ut varje år till en person eller ett företag som prioriterar miljötänkande och kvalitet. I år gick priset till Peab, som utfört 150 badrumsrenoveringar och stambyten på Lyckans Höjd i Kristianstad.

Motivering: ”För att man lyckats väl med att engagera och hålla ihop platsorganisationen med insikt om och hänsyn till att arbetena skett i hyresgästernas privata sfär”.

— Det som är svårt vid stora renoveringsprojekt är att kunna samordna arbetet på ett effektivt sätt och samtidigt kunna underlätta för hyresgästerna som hamnar mitt i allt byggstök. Men här har Peab lyckats mycket bra, framförallt i kontakten med våra hyresgäster, säger Pär-Ola Mårtensson på AB Kristianstadsbyggen (ABK), enligt abk.se.

För tillfället arbetar Peab med stambyten i 96 lägenheter i Finlandshusen i Kristianstad. Även där är det allmännyttiga bostadsbolaget nöjda med hur arbetet sköts.
— I stället för att bara dela ut en lapp, så har platschefen Jan Eric Palmberg gått runt och knackat dörr och pratat med boende, exempelvis när det har skett förändringar i tidsplanen, säger Mårtensson.

Stina Trimark, Göran Henriksson och Jan-Erik Palmberg på Peab fanns på plats för att ta emot priset.
— Det känns extra roligt att det är just arbetet med stambyten som uppmärksammas. Annars är det kanske lätt att mer spektakulära projekt, som nybyggnationer, blir prisade, säger Stina Trimark på Peab.