Karriär

Lambertsson hämtar regionchef från Ramirent

Karl Seldén är ny regionchef för Västsverige på Lambertsson. Foto: Robbin Grönstedt.

Karl Seldén är ny regionchef för Peab-bolaget Lambertsson i Västsverige.
– Det som lockar mig mest med Lambertsson är att organisationen är så förändringsbenägen. Något jag tror är avgörande i dessa tider, säger han.

Han kommer närmast från Ramirent där han de senaste åren haft rollen som affärschef och totalt jobbat i 16 år.

– Med lång erfarenhet i branschen ser jag fram emot att vara med och bidra i detta förändringsarbete med kunskap om både affärs- och verksamhetsutveckling säger Karl Seldén.

Kunskapsbaserade tjänster

Förutom uthyrningsbranschen erbjuder även Lambertsson kunskapsbaserade tjänster.

–Just detta tycker jag är högintressant. Lambertsson har till exempel en affärslösning som heter Optimal och som bland annat ska leda till effektivare byggprocesser och säkrare arbetsmiljöer. Det är precis sådana frågor som jag jobbat med i mitt tidigare yrkesliv och som jag kommer vara med och utveckla inom Lambertsson säger Karl Seldén.

Vill locka fler kvinnor

Karl Seldén vill också locka fler kvinnliga kollegor.

– Vi behöver fler kvinnor i branschen generellt och jag hoppas kunna se en ökad nyrekytering till oss under året. Men det händer inte av sig självt och därför kommer jag jobba aktivt för att vi ska bli en attraktivare arbetsplats för kvinnor.

Peter Mikes, vd för Lambertsson Sverige:

– Karl Seldén har bred erfarenhet från vår bransch där han har haft flera ledarroller. Något vi kommer ha stort värde av inom hela Lambertsson, inte bara i Västsverige.