Karriär

Lambertsson storsatsar på sälj

Jennifer Svensson, ny regional säljchef på Lambertsson
Jennifer Svensson går från filialchef i Malmö till ansvarig försäljningschef i region syd. Foto: Thorn Creative

Lambertsson storsatsar på säljsidan och tillsätter fem nya regionala säljchefer.
– Vi upplever all-time high både för lönsamhet och omsättning och vi vinner regelbundet stora projekt. Det är väldigt glädjande, säger Erik Junker, operativ chef på Lambertsson.

Lambertssons största kund är moderbolaget Peab. Men kunderna på externmarknaden blir allt fler. Det har skapat ett behov av en omorganiserad och förstärkt säljorganisation.
– Vi har ett attraktivt erbjudande och vill fortsätta att växa. Därför har vi nu tillsatt fem nya regionala säljchefer för att komma närmare nuvarande och framtida kunder. Vi sätter en ny organisation som kommer att se likadan ut över hela landet, säger Erik Junker, operativ chef på Lambertsson.

Säljcheferna kommer att hantera de största kontona och samtidigt bygga upp en organisation som attraherar nya kunder.
– De förstår branschens behov och vet vilken expertis vi kan erbjuda kunderna oavsett om det är ett mindre bygge eller ett projekt som kostar två miljarder kronor, säger Erik Junker.

En av de nya säljcheferna är Jennifer Svensson. Hon är internrekryterad och går vidare från tjänsten som chef för Lambertssons Malmöfilial, en av bolagets största, till försäljningschef i region syd,
– Jag ser fram emot möjligheten att utveckla och sätta strukturen kring försäljningen. Det ska verkligen bli superkul att få möjlighet att bidra till att verksamheten växer och utvecklas både kortsiktigt och långsiktigt, säger hon.

Övriga regionala säljchefer är:

Lars-Åke Landegren, ansvarig för region mellersta, kommer tidigare från olika tjänster på Cramo.

Fredrik Ohlsson, går från kundcenterchef i Borås till säljchef i väst. Har dessförinnan några år på Borås Energi och Miljö AB.

Christopher Eskengren Shotey ansvarar för region öst och har varit på Lambertsson i snart sex år.

Thomas Elfgren ansvarar för region nord, har varit på Lambertsson sedan 2019. Innan det var han på Skanska Rental i tre år.

logo
Anna Sjöström