Nyheter

Lämnade Skanska – blir vd för Sandbäckens

Johan Karlström, Mikael Matts och Johan Henriksson är Skanskatrion som rekryteras till Sandbäckens. Foto: Håkan Målbäck

Flera tidigare Skanskaprofiler får nya roller i Sandbäckens. Styrelsen för Sandbäckens har utsett Mikael Matts, fd vice vd i Skanska, till ny vd och koncernchef. Johan Karlström, tidigare vd och koncernchef för Skanska, blir ny styrelseordförande.

Styrelsen för Sandbäckens, en av Sveriges ledande leverantörer av installation och service av rörtekniska lösningar, har rekryterat flera Skanskahöjdare till bolaget.

Mikael Matts har en lång erfarenhet från ledande positioner inom bygg och projektutveckling, både i Sverige och utomlands. Mikael Matts har bland annat varit vice vd för Skanska Sverige samt varit ansvarig för Skanskas bostadsutveckling i Europa. I samband med en omorganisation i augusti 2020 fick Mikael Matts lämna tjänsten som vice vd i Skanska Sverige.

Mikael Matts tillträder som vd för Sandbäckens den 1 juni 2021 och övertar därmed rollen från Mats Åström. 

– Sandbäckens har en stark geografisk närvaro, en stabil kundbas och är väl positionerade för att ta större marknadsandelar på en växande marknad. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Sandbäckens ledning och lokala dotterbolag i koncernens fortsatta tillväxtresa. Tillsammans ska vi nå målet att bli Nordens främsta koncern och samarbetspartners inom installation och service av fastighetstekniska tjänster”, säger Sandbäckens tillträdande vd, Mikael Matts, i ett pressmeddelande.

Per den 1 juni 2021 ansluter även Johan Henriksson i rollen som Group CFO.  Även Johan Henriksson har en gedigen erfarenhet från roller som finanschef för Skanska USA Civil, Skanska Sverige och Skanska infrastrukturutveckling. 

Skanskas tidigare vd och koncernchef Johan Karlström, som klev av sitt uppdrag i april 2018, ersätter samtidigt Håkan Bergqvist som Sandbäckens styrelseordförande. Håkan kommer fortsätta som ordinarie styrelseledamot.    

– Sandbäckens har utvecklats starkt de senaste åren och har goda möjligheter att växa ytterligare. Jag ser fram emot att leda styrelsens arbete nu när Sandbäckens har klivit in i en ny expansiv fas, säger Sandbäckens tillträdande styrelseordförande Johan Karlström.

– När jag nu väljer att lämna över ordföranderollen till Johan Karlström är det med stolthet. Det har varit ett privilegium att leda styrelsen arbete under en mycket händelserik och expansiv period i Sandbäckens utveckling.  Jag ser nu fram emot att, tillsammans med ägare, styrelse och Sandbäckens medarbetare, fortsätta ett intensivt arbete med att ta nästa steg i Sandbäckens framgångsrika tillväxtresa, säger avgående styrelseordförande Håkan Bergqvist, i pressmeddelandet från Sandbäckens.