Nyheter

Lämnar JM-koncernen – blir vd för ByggPartner

Byggföretaget ByggPartner, med säte i Falun, får en ny vd från årsskiftet. Michael Larsson, mångårig medarbetare på JM, axlar uppdraget.

ByggPartner startades 1992 och bedriver verksamhet i Dalarna, Stockholm och Mälardalen.
— När jag drog igång företaget för 16 år sen var det en plan att jag skulle ha en ersättare när jag fyllde 60. Där är vi nu, säger ByggPartners nuvarande vd Bo Olsson.

Han kommer att kvarstå som rådgivare i företaget ett tag efter vd-bytet. Michael Larsson tillträder den 1 januari.
— Det känns jättebra. Det ska bli oerhört spännande att komma in och bli en del av ett så välskött bolag, säger Michael Larsson.

Michael Larsson har jobbat inom JM-koncernen i tolv år, bland annat som regionchef för Mälardalen. De senaste två åren har han varit vice vd för JM:s dotterbolag Seniorgården och Borätt.

Michael Larsson bor utanför Västerås och har veckopendlat till Stockholm under de senaste åren. Han planerar inte någon flytt till Dalarna med anledning av det nya jobbet.
— Med tanke på att ByggPartner har verksamhet i Mälardalen, Stockholm och Dalarna bor jag ganska bra till, säger han.

Hur känns det att kliva in som vd i ett nytt bolag mitt i en finanskris?
— Jag tror ByggPartner har stora möjligheter att ta vara på möjligheterna i lågkonjunkturen. Bolaget har en storlek som gör att vi kan ta oss an stora uppdrag men också vara snabbfotade och göra nya affärer, säger han.

Michael Larsson

Ålder:34 år.

Familj: Fru och femårig son.

Bor:I villa utanför Västerås.

Utbildning: Högskoleingenjör och teknisk kandidatexamen.

Aktuell: Tillträder som ny vd för ByggPartner den 1 januari 2009.

Anknytning till Dalarna:– Nej. Fast jag tillbringar ofta vintrarna i Dalarna, i trakten kring Sälen, eftersom jag är mycket intresserad av skidåkning.