Nyheter

Lämnar Nimab för vd-jobbet på Sawi

Sawi Byggnads AB får en ny vd. Catharina Holmström tillträder jobbet den 16 maj. — Jag lockades av ett företag med gott renommé, säger hon.

Catharina Holmström kommer närmast från jobbet som arbetschef på Nimab. I och med den nya tjänsten kan hon för första gången titulera sig vd.

— Företaget har cirka 20 anställda. Det känns lagom stort. Som vd får jag möjlighet att påverka helheten och jag behöver inte övertala en annan person om behovet av till exempel nyanställningar, säger hon.

Sawi Byggnads är stationerat utanför Trelleborg och har funnits sedan 1973. Omsättningen ligger på cirka 75-80 miljoner kronor om året.

— Företaget är ett år äldre än vad jag är. Den nuvarande vd:n Bengt Samnegård, har varit med från start. Nu vill han gå i pension, säger hon.

Catharina Holmström tillträder sitt nya jobb den 16 maj.

Du medverkade länge i vår återkommande chefspanel. Där hävdade du att en bra ledare är ödmjuk, tålmodig och positiv. Har du dessa egenskaper?

— Ja det tror jag. Jag har ingen ingenjörsexamen och har fått vara ödmjuk. Jag har också hört att min glädje smittar av sig när jag kommer in i ett rum.

Du sade också att rutinjobb är tråkigt. Hur ska du undvika att det nya jobbet blir tråkigt?

— Det finns alltid tråkiga rutiner. Som budgetgrejer. Ett knep är att lura sig själv att inte tänka på det som siffror utan som delar av ett roligt projekt. De kan bli kvitton på att man har lyckats.