Nyheter

Lämnar som koncernchef

Baard Schumann.

Nordrs koncernchef Baard Schumann avgår med omedelbar verkan. Orsaken är delade meningar med bolagets styrelse om hur verksamheten ska drivas. 


Nordr aviserar organisationsförändringarna i ett pressmeddelande.

– Över tid har vi märkt att styrelsen och Schumann haft olika syn på hur verksamheten ska drivas. Vi har stor respekt för Baards kompetens inom bostadsutveckling, men då vi inte lyckats hitta en gemensam strategi för bolaget lämnar han sin post,  säger Andreas S. Oulie, ledamot i Nordrs styrelse.

Han tackar samtidigt Baard Schumann och önskar honom lycka till:

– Nordr har kommit långt på bara ett år och har etablerat sig som en solid och erkänd aktör i både Norge och Sverige. Baard har gjort ett bra jobb för företaget det gångna året och vi önskar honom lycka till med nya utmaningar.

– Det har varit slitsamt, spännande och givande att ta Nordr från idéstadiet till den koncern vi ser idag. Jag önskar företaget och dess medarbetare lycka till framöver när jag idag avgår som koncernchef, säger Baard Schumann.
Baard Schumann tillträdde som VD för Nordr Group när koncernen bildades 1 september 2020 då Veidekke Eiendom såldes till ett konsortium bestående av Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA och Union Real Estate Fund III Holding AS. I samband med detta bytte man namn till Nordr och blev en renodlad och självständig bostadsutvecklare. 

Nu lämnar Baard Schumann sin post med omedelbar verkan. Styrelsen har tillförordnat Pål Aglen, idag VD för Nordr Norge, och inleder samtidigt arbetet med att utse en ny koncernchef till bolaget. 

Nordr har totalt 18 800 bostäder under utveckling i växande storstadsområden i Sverige och Norge.