Nyheter

Lanserar arbetskläder med sportig look

Foto: Fristads.

Nu går det att se sportig ut på bygget utan att tumma på säkerhet och funktion.
Det är Fristads som lanserar arbetstights med inbyggda knäskydd och tillhörande shorts.
– Vi har frågat de yngre hur de bär plagg idag samtidigt som vi inspirerats av den sportiga trenden, säger Anastasios Lappas, Head of Design and Innovation på Fristads.
 

Tightsen är inspirerade av sportens värld för att kunna ge maximal smidighet och bekvämlighet i arbetet.

– Kroppen är en hantverkares främsta verktyg. För att kunna lyfta tungt och röra sig smidigt är bekväma arbetskläder ett måste. Funktionstightsen är de första i sitt slag och vi tror många kommer gilla den sportiga känslan, säger Anastasios Lappas, Head of Design and Innovation på Fristads.

Tightsen, som är unisex, transporterar bort fukt och torkar snabbt. ”Med tillhörande shorts blir man fullt utrustad för en dag på jobbet samtidigt lika flexibel och bekväm som på gymmet”, skriver Fristads.

Säkerhetstänket finns också med då plagget bland annat kommer i varselgult. De nya tightsen har också formstickade knäfickor för knäpads i det slitstarka materialet Cordura.
– Knäskydden sitter på plats bättre i tights än i vidare byxor och ger därför en annan flexibilitet, säger Anastasios Lappas.

På bygget är tanken att tightsen kombineras med arbetsshorts där man kan förvara sina verktyg. 

– När vi utvecklats plagget har vi tagit hänsyn både till look, funktion och flexibilitet. Vi har också frågat de yngre hur de vill klä sig.

Friwear Tights är det första som lanseras under Fristads nya segment ”Friwear”, en kollektion med friare, rörligare och sportigare arbetskläder.

– Vi lanserar en innovativ nyhet varje år. Förra året var det joggingbyxan. Vi strävar efter att hela tiden utmana branschen. Både genom innovation och att lyssna på våra kunders önskemål och behov.