Nyheter

Laval-utredare mäktigast inom arbetsrätt

Lavalmålet och huvudavtalsförhandlingarna satte sin prägel på arbetsrättsåret 2008. Därför är Claes Stråth förra årets arbetsrättare nummer ett. Det avslöjades på Lag & Avtals seminarium igår, tisdag.

Under tisdagskvällen presenterades 2008 års viktigaste personer inom arbetsrättsfrågor under ett seminarium arrangerat av tidningen Lag & Avtal. Nummer ett är Laval-utredaren Claes Stråth. I en intervju funderar han över sitt inflytande i utredningen av konflikten runt byggföretaget Laval un Partneri.

— Det kan bli så att man utövar ett slags inflytande för att omgivningen ger utredningen den rollen. Det har ju varit så tydligt att reaktionerna och engagemanget för den här frågan inte står i proportion till hur många som är berörda nu, utan det är den svenska modellen som står på spel, säger Claes Stråth till Lag & Avtal.

Som nummer två på Lag & Avtals lista återfinns dessutom en man vars arbete väntas få stor påverkan på bostadsbranschen, särskilde utredaren Michaël Koch. Han stod bakom regeringens utredning om hyressättningen och villkoren inom de allmännyttiga bostadsbolagen som presenterades i april 2008.

Läs mer om utnämningarna och en större intervju med Claes Stråth på Lag & Avtals hemsida