Nyheter

LC bygger produktionsanläggning i Jönköping

Logistic Contractor påbörjar omgående byggnationen av anläggningen som blir hela 123 000 kvadratmeter stor. Bild: Logistic Contractor

Logistic Contractor bygger köksspecialisten Nobias nya anläggning i Jönköping. Byggnaden blir hela 123 000 kvadratmeter stor.

Ordervärdet uppgår till cirka 460 miljoner kronor. Byggnaden ska certifieras enligt Breeam Very Good.

– Nobias produktionsanläggning är ett väldigt intressant uppdrag inte minst utifrån vår uttalade strategi att bredda vår produkt till att också omfatta industrianläggningar. Vår uppgift är att uppföra själva byggnaden på ett sätt som skapar bästa möjliga förutsättningar för beställarens verksamhet. Samtidigt kommer Nobia själva genom sidoentreprenader att ansvara för installationer, inredning och montering av den utrustning som krävs för köksproduktionen, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor, som är en del av Wästbygg Gruppen, i ett pressmeddelande.

Den nya produktionsanläggningen är Nobias största satsning någonsin. Fullt färdig blir den, enligt pressmeddelandet, en av Europas modernaste för tillverkning av kök med en hög grad av automation och digitalisering samt hög miljö- och hållbarhetsprestanda.

– Det är inte många företag som har den erfarenhet som Logistic Contractor har när det kommer till att uppföra byggnader av den här omfattningen. Vi känner oss trygga i vårt val av samarbetspartner och ser fram emot att få se vår nya produktionsanläggning ta form under det kommande året, säger Jon Sintorn, vd och koncernchef för Nobia.

Arbetet påbörjas omgående och byggnaden ska överlämnas under sommaren 2022.