Jobb

Områdesansvarig Infrastrukturhandläggare

Lokalplaneringsenheten Norr växer och nu söker vi dig som vill arbeta som Infrastrukturhandläggare med Områdesansvar för ett antal kommuner i Nordvästra Norrbotten. Försvarsmakten har till uppgift att försvara Sverige mot väpnat angrepp samt att stödja samhället i olika typer av krissituationer. Detta ställer krav på olika former av infrastruktur och förutsättningarna för varje enskilt objekt kommer därför att skilja sig åt och bidra till en spännande vardag.

Vi erbjuder
Ett omväxlande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetsdag. Din roll som infrastrukturhandläggare innebär mycket kontakter med människor. Vi använder oss av flexibel arbetstid och erbjuder möjligheter till friskvård på arbetstid.

Om enheten
Lokalplaneringsenhet Norr (LplE Norr) tillhör Norrbottens regemente och utgör Försvarsmaktens beställarkompetens för alla förband inom Militärregion Nord gentemot Fortifikationsverket för mark och lokaler. LplE Norr funktionsleds av HKV och arbetar med vidmakthållande, anskaffning och avveckling av fastigheter. LplE Norr söker nu infrastrukturhandläggare med placering i Boden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som områdesansvarig Infrastrukturhandläggare ska du verka inom kommunerna Arvidsjaur, Arjeplog, Gällivare, Kiruna, Pajala samt delar av Jokkmokk. Du ansvarar för dialoger och uppföljning av vidmakthållandet av befintligt fastighetsbestånd i samverkan med Försvarsmaktens verksamhet samt Fortifikationsverket.

Infrastrukturhandläggaren utgör Försvarsmaktens lokala kontakt mot Fortifikationsverket inom vidmakthållandeprocessen. Iarbetsuppgifterna ingår bland annat granskning av avtal, dialog av underhållsplaner, hyresfördelning, avrop av fastighetsnära tjänster och anpassningar samt utarbetande av underlag för beslut av högre chef.
Du kommer att ansvara för kontakter med andra myndigheter samt övriga organisationsenheter inom Försvarsmakten. Du medverkar i arbetet med att ta fram och upprätthålla garnisonsplaner och deltar i utredningar avseende effektivt lokalnyttjande. Du medverkar även vid nyanskaffning och avveckling av lokaler och mark.

Arbetet innebär omfattande personkontakter och att leda möten samt mindre projektgrupper. Då Försvarsmakten växer i snabb takt så kan organisationsförändringar komma att ske de närmaste åren.
Arbetsorten är Boden med återkommande vistelsetid i Arvidsjaur.
Tjänsten omfattar även tjänsteresor över riket.

KRAV
Kvalifikationer

 • Fastighetsinriktad eftergymnasial utbildning med examen alternativ erfarenhet som bedöms likvärdig
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift
 • Förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs att arbeta varierat med flera uppgifter samtidigt. Du har lätt för att skapa nätverk och
samarbetar effektivt med andra. Du är bra på att organisera och prioritera och att på egen hand bereda
dokument och underlag. Du arbetar självständigt, tar initiativ och driver arbetet framåt. Du har förmågan att
växla mellan enskilt arbete och arbete i grupp. Du delar med dig av dina kunskaper, erfarenheter och
information.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

 • Arbetslivserfarenhet från liknande arbete vid statlig myndighet
 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och dess struktur
 • Kännedom om fastighetsrätt
 • Erfarenhet av samhällsbyggnadsprocessen


Övrigt

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
 • Sysselsättningsgrad: Heltid
 • Ort: Boden
 • Befattningen är civil
 • Tillträde enligt överenskommelse


För upplysningar om befattningen kontakta:
Charlotte Berglund-Lindgren, tel: 072-242 01 28
Annika Ledin, mobil 072-237 35 35

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Peter Hemphälä tfn: 070-534 97 48
Charlotte Berglund-Lindgren, tfn: 072-242 01 28

Fackliga företrädare:
Facklig representant nås via växeln: 0921-34 80 00
OF-Bothnia, Mikael Lundsten
Försvarsförbundet, Annelie Forshage
Seko Försvar, Elin Laestadius


Välkommen med din ansökan senast 2023-09-06
Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna
befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
——————————————————–
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.