Jobb

Projektledare inom bygg och fastighet

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
En stor del av Försvarets materielverk – FMV:s verksamhet utgår från fastigheten Tre Vapen på Gärdet i Stockholm. Det är ett anrikt byggnadskomplex med mycket historia. Även delar av Försvarsmaktens verksamhet bedrivs i fastigheten.

Lokaler och anläggningar ansvarar för FMV:s lokalförsörjning, mark och anläggningar samt att upprätta ändamålsenlig fysisk säkerhet och personell bevakning för myndighetens behov. Enheten ansvarar för FMV:s hyres- och upplåtelseavtal samt ansvarar för vissa stödtjänster till FMV:s arbetsplatser kopplat till Facility Management, vilket innefattar bl.a. fast telefoni, växeltelefonitjänst, kontorsinventarier och kontorsutrustning.

Arbetsuppgifter
Vi söker efter en projektledare inom bygg och fastighet med ansvar för att sammanhålla nybyggnationer, anpassningar och underhåll av fastigheten samt koordinera projekt med övrig verksamhet inom kvarteret Tre Vapen på Gärdet. Med anledning av förändrade förutsättningar och förväntningar efter Coronapandemin pågår ett omfattande arbete med att anpassa FMV:s framtida arbetsplats. FMV står även inför en stor expansion de kommande åren och har en tydlig målbild att vara en attraktiv arbetsplats. I rollen kommer du att arbeta med lokalfrågor som gör skillnad och som i stor utsträckning påverkar arbetsmiljön för FMV:s medarbetare.

Som projektledare arbetar du med daglig koordinering av bygg, underhålls- och serviceåtgärder kring lokalerna på Tre Vapen. Projekten omfattar bland annat ombyggnationsarbete, anpassning av lokaler och av kringytor. Du ansvarar för projektledning av ombyggnadsprojekt där du driver dina processer självständigt och är med i hela processen från ax till limpa. Dina arbetsuppgifter innefattar alltifrån planering, budgetering, verkställa beslut och följa upp projekten till att samverka med kunden från behov till leverans. Rollen som projektledare innebär också att upphandla varor och tjänster från entreprenörer och konsulter till projekten. Vidare samordnar du dina projekt tillsammans med kollegor inom Lokaler och anläggningar.

Vi söker dig som
Du har flera års arbetslivserfarenhet som projektledare inom byggprojekt där du framgångsrikt ansvarat för att arbetsleda projektmedlemmar. Du har en högskoleutbildning inom byggnadsteknik eller motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig. För att nå framgång i rollen har du kunskap och förmåga att använda projektledningsverktyg och metoder såsom MS Project. I rollen är det viktigt med förmåga att läsa, förstå och kunna granska ritningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av beställarrollen. Det är även meriterande med erfarenhet av att driva upphandlingar och att du tidigare arbetat inom statlig myndighet. Kunskap om entreprenadjuridik och erfarenhet av avtalsförhandlingar är även det meriterande.

Det är en fördel om du har kunskap och erfarenhet inom fysisk säkerhet, brandskydd och projektekonomiska uppföljningsmodeller. Det är meriterande att ha en övergripande kunskap om övrig fastighetsteknik, det vill säga el, kyla och värme. Vi ser även att kunskaper inom arkitektur, inredning eller landskapsarkitektur kommer att bidra till att du lyckas i rollen. Arbetet kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Givetvis har du en god datorvana och mycket goda kunskaper i Officepaketet.

Vårt projektorienterade arbetssätt kräver att du trivs med att jobba i team, samtidigt som du är självgående och har förmåga att ta egna initiativ. Du har gott omdöme, är trygg i dig själv och agerar professionellt i din roll som projektledare. Vi ser även att du organiserar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare har du ett strategiskt perspektiv på frågor där du tänker långsiktigt i dina handlingar och dess konsekvens. Vi ser även att du är och lyhörd för andra människor där du tycker om att hjälpa andra i din omgivning att lösa problem. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst placerad på Gärdet i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Elin Anderzon, chef Lokaler & Anläggningar på telefon 08-782 58 22. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Andrea Molander på [email protected]

Sista ansökningsdag är 2021-11-22.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.