Jobb

Projektledare ombyggnation till Familjebostäder

Familjebostäder, en del av Stockholms stad, är ett bolag i stark tillväxt. De kommande åren utökas dagens ca 20 000 hyresrätter med flera tusen nya bostäder. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsnytta och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder. Bolagets vision Hem för en enklare vardag vägleder organisationen i bolagets uppdrag.

Vill du ha ett viktigt jobb på ett bolag som bidrar till samhällsnyttan och som aktivt arbetar för att hela tiden utvecklas? Välkommen att bli en del av Familjebostäder!

Familjebostäder tar ansvar för hållbarheten i de områden som deras hyresgäster lever i. Bolagets service kännetecknas av närhet, öppenhet och socialt ansvarstagande. Nu söker vi dig som också vill vara delaktig i att bidra till Familjebostäders viktiga arbete och samhällsnytta!

Hos Familjebostäder är det viktigt att trivas på jobbet och du blir del av ett härligt, engagerat och välkomnande team med god sammanhållning.

Om tjänsten
I rollen som projektledare kommer du självständigt ansvara för att samordna och leda planering, projektering och genomförande av ombyggnadsprojekt. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kunniga och engagerade kollegor inom bolagets enheter för förvaltning, expertstöd, upphandling och projektsamordning.

Dina externa kontakter kommer främst att vara med ramavtalsleverantörer och entreprenadföretag.

Du kommer att utgå från Familjebostäders huvudkontor i Hammarby Sjöstad där du kommer att ingå i en sammansvetsad grupp av projektledare. Rapportering sker till ombyggnadschef.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innebära

 • Ansvar för projekt- och byggledning av tilldelade projekt.
 • Ansvar för att projekten genomförs mot ställda förväntningar och nivåer på ekonomiska avkastningskrav.
 • Ansvar för genomförande av tilldelade projekt från tidigt skede fram tills dess att bolagets förvaltning tar emot.
 • Leda projekteringsarbeten, upprätta förfrågningsunderlag och medverka vid val av entreprenadernas utformning.
 • Vid behov avropa konsultuppdrag och delta i upphandling av entreprenader.
 • Under byggskedet leda och samordna teknisk och ekonomisk kontroll.
 • Säkerställa upprättande av ekonomisk slutredovisning av projekten.
 • Efterleva och bidra till utveckling av Familjebostäders projekteringsmetodik och standarder.


Kvalifikationer
För att lyckas i rollen ser vi att du har ca fem års erfarenhet av att arbeta med liknande uppgifter inom ombyggnation i bygg/fastighetsbranschen.

 • Mycket god kunskap i ekonomistyrning av projekt innebärande egen budget och eget ekonomiskt ansvar.
 • Gymnasieutbildning och gärna civil- eller högskoleingenjör, alternativt förvärvat motsvarande kompetens i arbetslivet.
 • God administrativ förmåga.
 • Goda kunskaper i Office-paketet.
 • Kunskaper i entreprenadjuridik.
 • Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.


Meriterande

 • Behörighet som KA enligt PBL.
 • God användarkompetens i projektstyrningssystem.
 • Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med LOU.


Personliga egenskaper
Familjebostäder söker dig som är strukturerad i ditt arbete och tycker om att ta stort eget ansvar och att själv driva dina projekt framåt.

Att samarbeta med andra kommer naturligt för dig. I rollen har du många kontaktytor, samordnar och följer upp, vilket gör att det även är viktigt att du har lätt för att kommunicera och göra dig förstådd. Samtidigt behöver du vara lyhörd och bra på att lyssna in dina medmänniskor.

Ditt angreppssätt är kreativt och lösningsorienterat och du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Att jobba hos Familjebostäder
Det finns en stor och varierad projektportfölj hos Familjebostäder. Det är ett stabilt bolag som långsiktigt förvaltar, underhåller samt bygger nytt och bygger om i det egna beståndet.

I rollen som projektledare får du använda dina kunskaper med ett fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. Du jobbar inom några av de viktigaste områden som finns för Stockholm både på kort och på lång sikt; bostadsförsörjningen och en hållbar utveckling.

Hos Familjebostäder blir du en del av ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där människor får möjligheten att växa i sin roll för att trivas. Hos Familjebostäder blir du en i laget som gemensamt jobbar för nöjda och trygga hyresgäster samtidigt som de ser till att det byggs nya hyresrätter i Stockholm.

Välkommen med din ansökan!
Om du tycker att tjänsten som projektledare ombyggnation passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.  


I denna rekrytering samarbetar Familjebostäder med Fasticon. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post.  

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Caroline Lyngen på [email protected] eller 072-451 67 84.

Sista ansökningsdatum är den 5:e september.Om Fasticon
Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm och Göteborg. Läs mer på www.fasticon.se.