Jobb

Skandia Fastigheter söker en fastighetsförvaltare i Göteborg

Våra kontor, köpcentrum, bostäder och samhällsfastigheter är samlade i 121 fastigheter – eller 1,1 miljoner kvadratmeter – huvudsakligen i de tre storstadsregionerna. Med 150 medarbetare skapar och förvaltar vi rum för fler, och i slutändan ska det ge en långsiktigt god avkastning till Skandias 1,4 miljoner ägare

Om tjänsten

Som fastighetsförvaltare bostäder på Skandia Fastigheter har du ett helhetsansvar för dina fastigheter, tekniskt, ekonomiskt och juridiskt samtidigt som du agerar fastighetsägare. Det skapar i sin tur förutsättningar för att kunna planera och underhålla dina fastigheter på ett långsiktigt och hållbart sätt. I rollen kommer du att driva och initiera lönsamma investeringsprojekt samt vara delaktig i utvecklingsprojekt.

Du ingår i ett kompetent, självgående team med kollegor inom förvaltning samt övriga kollegor inom marknad och fastighetsadministration. Samarbetet i arbetsgruppen präglas av en öppen och trevlig dialog, stor arbetsglädje och högt i tak. 

Du rapporterar till Marknadsområdeschef Bostäder Göteborg och utgår från vårt kontor på Frölunda Torg. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

 • Företräda Skandia Fastigheter i rollen som fastighetsägare.
 • Upprätta budget och prognos samt ekonomisk uppföljning (intäkter, kostnader, investeringar) för aktuella fastigheter.
 • Helhetsansvar för drift, skötsel samt löpande och planerat underhåll.
 • Helhetsansvar för besiktningar, revisioner, säkerställa att lagar och regler efterlevs.
 • Hyresgästanpassningar.
 • Kund- och hyresgästvård.
 • Hyresavtal, marknadsbearbetning och hyresförhandling.
 • Upphandling av externa tjänster.
 • Lägenhets- och fastighetsbesiktning.
 • Teckna, upprätta samt följa upp serviceavtal.

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös och arbetar proaktivt och nära den övriga organisationen. Vi tror att du är analytisk, affärsorienterad och driven samtidigt som du trivs på ett bolag med högt engagemang och utrymme för ambitioner. Din förmåga att arbeta självständigt och strukturerat är avgörande för ett framgångsrikt arbete.

I din roll som fastighetsförvaltare är det viktigt du är kommunikativ då rollen innebär många kontaktytor. Du har ett utpräglat sinne för samverkan, samarbete och att skapa och bibehålla relationer med dina kollegor, leverantörer, hyresgäster och kunder.

Kvalifikationer för tjänsten

 • Högskoleutbildning/eftergymnasial utbildning inom fastighetsekonomi, företagsekonomi, fastighetsförvaltning eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet, företrädesvis inom bostadsförvaltning.
 • God kännedom om det regelverk som omger bostadsförvaltning.
 • Goda kunskaper i Excel, Word och PowerPoint.

Vad Skandia Fastigheter kan erbjuda dig

När vi är fler händer fantastiska saker. Därför skapar Skandia Fastigheter rum som är särskilt utformade för samvaro. Vare sig det handlar om kontoret där man lyfter varandra och verksamheten, förskolan där man växer i leken, handelsplatsen där man både handlar och hänger, eller hemmet där alla känner sig hemma.

För att passa hos Skandia Fastigheter ska du vilja skapa ett ömsesidigt förtroende med de du möter. Och självklart är du intresserad av fastigheter. Här får du jobba med ett starkt varumärke, en hög kundnöjdhet och engagerade medarbetare. Företagskulturen präglas av öppenhet och stort medarbetarförtroende med eget ansvar.

Välkommen med din ansökan! 

Om du tycker att tjänsten som fastighetsförvaltare passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. Urvalsarbetet sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum som är 30:e september 2022, därför ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.  

I denna rekrytering samarbetar Skandia Fastigheter med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post.  

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Imran Waheed på [email protected] eller 073–559 50 86

Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att fokus är på de kompetenser som krävs i den aktuella tjänsten och organisationen. Därför kommer du i första steget av processen få besvara ett antal urvalsfrågor i samband med att du söker tjänsten. Därefter kan du få genomgå arbetspsykologiska tester, besvara ett digitalt frågeformulär med kompetensbaserade frågor, intervjuas kompetensbaserat av Fasticon samt bjudas in till intervju hos arbetsgivaren. Dessutom genomförs alltid en bakgrundskontroll innan anställning. 

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticon.se/lediga-jobb/.