Jobb

Teknisk Säljare till Leviat / Halfen

Inom bygg och prefab till distrikt Nordöstra Sverig

Har du kunskap inom konstruktion, byggnation eller prefab? Drivs du av försäljning och att hitta lösningar på kunders behov? Då tycker vi du skall läsa vidare!

Som Teknisk säljare inom Bygg & prefab har du en roll som  är en mix av tekniskt och kommersiellt ansvar. Därför är det viktigt att du har ett tekniskt kunnande inom konstruktion och betongbyggnation. Du har fokus på att utveckla försäljningen hos medelstora och stora byggare samt betong prefab kunder. Du spenderar mycket tid hos kund samt hos det föreskrivande ledet och har ett tätt samarbete med företagets tekniska avdelning. Du kommer att vara ett stöd för våra kunder och deras projekt med produktrekommendationer under designfasen och med teknisk rådgivning under hela projektfasen.

Du ansvarar för hela försäljningsprocessen från första kontakt till leverans och uppföljning. Du kommer både att arbeta med att underhålla och utveckla våra befintliga kunder, och skapa nya affärsmöjligheter för att öka den nuvarande kundbasen.

Det är en spännande och utvecklande roll där din förmåga att tänka strategiskt och skapa långsiktiga relationer är en väsentlig del i den nära dialogen med våra kunder. Noggrant arbete i projektdatabas och övrig marknadsbevakning är vägar till framgång. Du är självmotiverande och mår som bäst när du är ute hos kund.

Lämplig bostadsort: Är Stockholm, Västerås, Gävle med omnejd. Huvudparten av dina kunder är mellan Stockholm, Gävleborg och Västmanland, men du kommer också ha en del kunder i Norrland.

”För ett år sedan presenterade Leviat sig på världsmarknaden som det nya varumärket där vår ägare CRH plc samlat sina olika produktvarumärken inom betongkomplement. Halfen är det varumärke som är mest känt i Norden men vi har även tidigare sålt produkter från flera andra varumärken här också. Inom Leviat har vi 7000 kollegor runt om i världen och i det svenska säljbolaget är vi 20 personer. Vi är ett tajt team som hjälper varandra att uppnå största möjlig kundnytta och har en härlig gemenskap och driv framåt. Vårt produktsortiment är eftertraktat och är uppskattade för sina tekniska kvaliteter, gedigna dokumentation och enorma sortimentsbredd.

Vi tillverkar det mesta av det vi säljer i någon av våra egna fabriker som finns runt om i världen – det är en styrka vi gärna lyfter fram och som vi är stolta över.

Den förändringsresa vi nu är mitt i är otroligt spännande och möjligheterna framöver är många – marknaden ”skriker” efter våra produkter men vi behöver vara närmare våra kunder -det är därför vi hoppas att du är lockad av att bli en del i vårt team och bidra till kommande framgångar på den resa vi precis påbörjat.
– Joakim Angervall, VD Leviat AB

Personliga egenskaper
Du är en trygg och proaktiv person som arbetar målmedvetet för att skapa lösningar och möjligheter. För att lyckas är det avgörande att du har ett högt tekniskt intresse och erfarenhet men minst lika viktigt att du är en god kommunikatör och förstår vikten av att skapa bra relationer, både internt och externt. Det är av vikt att du skapar dina egna nätverk och på ett målmedvetet sätt driver ditt arbete framåt på eget initiativ. Det är naturligt för dig att utveckla dig själv och hålla dig uppdaterad för att vara ett bra stöd för dina kunder och ha förmågan att sälja hela företagets bredd av produkter. Du är ambitiös, strukturerad och målmedveten. 


Färdigheter / Erfarenheter

  • Minst gymnasieutbildning
  • Eftergymnasial utbildning med inriktning bygg meriterande men är inget krav.
  • Du behöver ha erfarenhet av teknisk försäljning alternativt mångårig säljerfarenhet.
  • Om du har tekniskt intresse och förstår byggets beståndsdelar är det meriterande.
  • Erfarenhet av att arbeta i CRM, och/eller erfarenhet i SAP är meriterande.
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • Körkort B
  • Flytande svenska och god affärsengelska i tal och sk

Vad vi erbjuder
Leviat AB är det stora företaget i liten kostym. Du är av Leviats viktiga 3000 medarbetare men även en av de 20 som tillsammans bildar det svenska teamet. Vi erbjuder fördelarna från två världar – det stora företagets styrkor förenat med det mindre företagets flexibilitet och snabba beslutsvägar. Rollen som Teknisk säljare är varierad, målfokuserad, självständig samt utvecklande – vi vill saker och förhoppningsvis vill du det också! Vi erbjuder även Edenred (rikskuponger), friskvårdbidrag och tjänstebil.


Kontakt:
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Försäljningschef Daniel Höynä på telefon. +46 (0)708 91 56 17. 

Du kan läsa mer om oss på www.linkedin.com/company/leviat-i-sverige samt www.leviat.com och www.halfen.com samt www.plaka-solutions.com/en