Jobb

Teknisk utesäljare till vår region syd/väst

Vi rekryterar nu en driven och lösningsfokuserad 

Teknisk utesäljare till vår region syd/väst

Har du kunskap inom VA, älskar långsiktiga kundrelationer och tekniska lösningar?
Då tror vi att rollen som utesäljare hos oss på Norvatek kan passa dig! 

Vi söker nu dig som drivs av att skapa förtroende och goda relationer både med kunder och i den interna organisationen. I din roll som säljare hos oss är du vårt ansikte utåt och du stöttar våra kunder med att ta fram den mest driftssäkra lösningen.

Placeringsort är Ronneby alt Göteborg och du rapporterar till försäljningschef, Emil Staxäng.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a: 

  • Ansvar för försäljning, omsättning, lönsamhet samt uppföljning för din region
  • Ansvar för utveckling av både befintliga och nya kunder inom din region
  • Deltagande i mässor och gemensamma kundaktiviteter

Vem söker vi?

För att lyckas i denna tjänst är det mycket viktigt med ett högt eget driv och att du trivs med att jobba mot uppsatta mål. Du har lätt för att skapa positiv kontakt med människor i din omgivning – inte minst med nya kunder men också internt, och det är självklart för dig att ta och äga initiativet. Vi tror du har erfarenhet av en liknande roll och har kunskap inom VA.

Du har god datavana och erfarenhet från att arbeta i affärssystem. B-körkort är ett krav.

”På dagarna är jag är ute och träffar våra kunder som består av personer på kommunens VA-avdelning, VA-entreprenörer och VA-konsulter. En del av jobbet är uppsökande men eftersom vi jobbar i en produktiv bransch finns det mycket att göra och våra kunder kommer också till oss för att få hjälp att lösa VA-problem.


Min vardag består till stor del av att vara teknisk support för kunder så jag skulle nog inte säga att det är ett vanligt säljjobb. I arbetet ingår till exempel att dimensionera pumpstationer och tryckstegringsanläggningar och att lämna offert på förfrågningar och upphandlingar. 

 En stor sak jag uppskattar med mitt jobb är friheten att styra över min vardag, att träffa många olika och trevliga kunder, samt att jobbet är omväxlande och stimulerande.”

– Olle Bertilsson, distriktsäljare 


”Norvatek har en platt organisation, med hög teamkänsla som präglas av samarbete, nyfikenhet och en vilja att påverka och göra skillnad. Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak, frihet under ansvar och ett företag i ständig utveckling.  

I min roll som chef har jag tre ledord som jag jobbar efter – Lyhörd – Engagerad – Tillgänglig”

– Emil Staxäng, försäljningschef 

Norvatek erbjuder
Norvatek erbjuder en platt, prestigelös organisation med framåtblick och med nära till beslut. Vi har god laganda och arbetar tillsammans mot gemensamma mål. Norvatek har en intressant orderportfölj och för dig som lockas av att vara med och ta Norvatek till nästa fas är detta ett jobb med framtidsmöjligheter! 

Ansökan
Ansöker gör du genom ansökningsknappen, där du bifogar CV och personligt brev. Ansvarig för denna rekrytering är försäljningschef Emil Staxäng, [email protected], 0702 893297. Frågor besvaras även av HR-support Sven Hagberg, [email protected]. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan via ansökningsknappen så snart som möjligt. Vi tar inte emot ansökningar på mail.

Välkommen i gänget!

Om företaget
Norvatek är en del av Uniwater – en av Nordens ledande koncerner inom VA-tekniska lösningar. Koncernen omsatte 2020 ca 600 MSEK och hade 200 anställda. Verksamhetsgrenar och dotterbolag inom koncernen är: Pumpstationer med brunnar i betong, glasfiber och rostfritt – Norvatek, Dala Kommunalteknik och Rostfria VA-System. Automation och elskåp – ASB. Avloppsrenings- och vattenverk – ELVA och Emendo. Produkter inom VA och VVS – IBECO och ABAT, Solutions – Svanesunds Rör. 

Vatten och avlopp är ett av de viktigaste kretsloppen som får samhället och din vardag att fungera. Norvateks pumpstationer finns på nyckelpositioner i infrastrukturen och ser till att vatten kommer fram till hushåll och industrier. Andra pumpstationer pumpar spillvatten, eller avloppsvatten som vi säger i dagligt tal, till reningsverken.

Vi kan säga att vi jobbar mot tyngdlagen. Där vatten inte kan rinna av sig själv använder vi pumpar för öka trycket och transportera det vidare. Fundera några sekunder på hur vardagen såg ut innan det fanns en infrastruktur för vatten och avlopp. Just det. En stor del av arbetet varje dag gick till att hämta friskt vatten eller göra sig av med förorenat. På Norvatek tycker vi det är fantastiskt att arbeta med något som gör livet så mycket lättare för så många människor varje dag. Läs gärna mer om oss på www.norvatek.se