Nyheter

Leverantören: ”Den största byggbluffen någonsin”

Norrtäljeföretaget Supergrund har fordringar på 300 000 kronor på Sweden Properties. Nu avvaktar vd:n Jesper Danielsson besked om han kan få några pengar. <br></br> — Det här är den största byggbluffen jag nånsin hört talas om, säger han.

Supergrund anlitades för att leverera grundmaterial och utföra markarbeten vid gamla Stadt. Men byggarbetsplatsen var i kaos, berättar Jesper Danielsson, vd och delägare i Supergrund.

— Stomleverantören till radhusen, Nordisk kvalitetshus, ansåg att det inte fanns tillräcklig kunskap på arbetsplatsen och bad mig att styra upp det. Jag sa nej men blev övertalad. Det skulle jag aldrig ha gjort, säger han.

När Supergrund kom dit var schakten redan grävd, men en halvmeter för djupt.

— Underleverantörerna hade noll koll. Vi fick börja om och justera höjder. Och när pålningsfirman skulle börja påla hade de fel ritningar, rätt ritningar kom samma dag som vi skulle börja påla. Det ledde till att pålningen blev dubbelt så dyr, säger Jesper Danielsson.

Bygget drog ut på tiden och Torgholmen gick i konkurs. Sweden Properties står nu under företagsrekonstruktion och Jesper Danielsson avvaktar besked om han kan få några pengar.

— Det här är största byggbluffen jag nånsin hört talas om. Det är flera hundra miljoner som är borta genom de här personerna, säger Jesper Danielsson.